Nemzetközi foci

A BL-csoportkörös Mariborral játszott döntetlent a Haladás

Komoly eredmény a szombathelyiektől.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

NK Maribor (szlovén) – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-1 (0-0)
Maribor, 400 néző. Játékvezető: Vincic
Haladás: Király – Polgár, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Kovács – Williams, Kiss T., Rácz, Halmosi – Mészáros. II. félidő: Gyurján – Schimmer, Grumics, Jancsó, Németh Milán – Jagodics – Pinte, Németh Márió, Petró, Medgyes – Ramos. Vezetőedző: Michal Hipp.
Haladás-gólszerző: Ramos (60.)

A szlovén bajnokságot jelenleg is vezető, ősszel a Bajnokok Ligája-csoportkörben szereplő, ott három döntetlent elérő NK Maribor vendége volt a Szombathelyi Swietelsky-Haladás szerda kora délután felkészülési mérkőzésen.

Jól kezdtek a vendégek, a mérkőzés elején vasi lábakon vándorolt a labda. A 8. percben viszont Király védett bravúrral, lábbal egy lövést, majd a félidő derekán ismét a Haladás-kapus volt a főszereplő: előbb egy jobb sarokba tartó lövést, majd szöglet után egy közeli fejest hárított remek vetődéssel. Nem sokkal később Williams jobb oldali beadása után Kiss Tamás elöl az utolsó pillanatban tisztáztak a védők. Majd a félidő lefújása előtt Kiss egyedül törhetett kapura, de kisodródott, és a kapust találta telibe.

Nagyon rossz hír:
Zárt kapus mérkőzéssel kezdünk itthon a Nemzetek Ligájában

Szünet után a szlovénok mezőnyfölényben futballoztak, ám a szombathelyiek jól zárták a széleket, s középen határozottan romboltak. A félidő közepére alábbhagyott a hazaiak lendülete, a vasiak is vezettek néhány formás támadást. A 60. percben Ramos kissé jobbról, szabadrúgásból, 22 méterről a jobb sarokba csavart (0-1). Hullámzott a meccs, a zöld-fehérek bátran mentek előre, többször is a szlovén védelem mögé kerültek. A 79. percben Ahmedi szinte lekopírozta Ramos gólját: 26 méteres szabadrúgásból a jobb sarokba csavart (1-1). Két perc múlva Medgyes cselezte be magát az ötösig, de lövésébe az utolsó pillanatban belelépett egy védő – derült ki a Haladás hivatalos honlapjánakbejegyzéséből.

Idegenben léptek pályára Halmosiék Fotó: Bonyhádi Zoltán
Olvasói sztorik