Nemzetközi foci

Hajrágóllal javított pocsék sorozatán a Real Madrid

A Leganés elleni meccsen pihentek a sztárok, egészen az utolsó percig nem is tudott gólt lőni a csapat.

A Real Madrid a Leganés vendége volt a spanyol Király Kupa-negyeddöntő első körében. A csütörtök esti találkozón főleg a kevésbé játékban levő madridi játékosoknak adott lehetőséget Zinédine Zidane, a csapat vezetőedzője.

Csütörtök estére megérkezett az új szerzemény:
Újabb válogatott játékos szerződött a Videotonhoz

Közülük Jesus Vallejónak alig jutott idő a bizonyításra: sérülés miatt már a 14. percben el kellett hagynia a pályát. Viszont társainak sem sikerült túl fényesen az összecsapás: meddő fölényben játszva sokáig 0-0-ra álltak úgy, hogy a hajrában már Modric és Isco is pályán volt. Végül a 89. percben Asensio bombázott a rövid felsőbe egy éles beadást, ezzel nyert 1-0-ra a Real.

A királyi gárda három nyeretlen tétmeccs után győzött újra, és egygólos előnnyel várja a jövő heti visszavágót.

Külön érdekesség, hogy ismét a finis volt a Realé: ahogy arról a minap beszámoltunk, a bajnokságban az utóbbi időben rendre „kipukkadt” az együttes a mérkőzések második félidejére. Amíg az előző években számtalan összecsapást fordított vagy nyert meg a Real a hajrában szerzett góljaival, addig a mostani statisztika egészen szürke képet fest.

A Real a legutóbbi öt bajnoki fellépésén sem szerzett gólt a második játékrészben, kapott viszont egyet-egyet a Villarrealtól és a Celtától, hármat a Barcától.

A Leganés ellen sem volt könnyű dolga a Realnak Fotó: Oscar Del Pozo/AFP

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, első mérkőzések

Leganés – Real Madrid 0-1 (0-0)

Szerdán játszották:

Espanyol – FC Barcelona 1-0

Atlético Madrid – Sevilla 1-2

Valencia–Alavés 2-1

Olvasói sztorik