Nemzetközi foci

Ez az oka a Real Madrid gyengélkedésének

Az első félidő után vége a meccsnek? Elképesztő adat Ronaldóék bajnoki teljesítményéről.

Nem győzünk csodálkozni a spanyol bajnoki címvédő idénybeli formáján. Ki ne tudná, hogy a Real Madrid mindössze a negyedik helyen áll a LaLiga tabelláján, pontszámban (32) közelebb a kiesőjelölt Deportivóhoz (16), mint az ősi rivális Barcelonához (51).

ITT A LÉNYEG
Pörög a piac: Aubameyang, Griezmann, Zidane, Giggs, FTC, DVTK

Millió magyarázat született már arról, miért szenved Zinédine Zidane együttese, az egyik leginkább szakmai, hogy rendre „kipukkad” a mérkőzések második félidejére (mindez nem jelentene nagy gondot, ha azoknak többgólos előnnyel futna neki, de erről szó sincs…).

Amíg az előző években számtalan összecsapást fordított vagy nyert meg a Real a hajrában szerzett góljaival, addig a mostani statisztika egészen szürke képet fest.

A Real Madrid, mint tudjuk, 9-5-4-es bajnoki mutatóval áll 18 fordulót követően, a gólkülönbsége 32-17. Ez a madridiak szintjén gyenge, ám ugyanez a statisztika a második félidőre vetítve egyenesen rémes.

Nem megy a játék a Realnak a második félidőben… Fotó: fotopress/Getty Images

A szünet utáni mérleg ugyanis 5-8-5, Ronaldóék mindössze kilenc gólt szereztek ekkor, miközben 11-et kaptak.

9-5-4, (32–17) kontra 5-8-5 (9–11)

Óriási a különbség. Az pedig félelmetes, hogy a Real a legutóbbi öt bajnoki fellépésén sem szerzett gólt a második játékrészben, kapott viszont egyet-egyet a Villarrealtól és a Celtától, hármat a Barcától. Mutatjuk a „királyi” együttes második félidei eredményeit (időrendben, visszafelé).

Villarreal 0–1
Celta Vigo 0–1
Barcelona 0–3
Sevilla 0–0
Bilbao 0–0
Málaga 1–1
Atlético Madrid 0–0
Las Palmas 2–0
Girona 0–2
Eibar 1–0
Getafe 1–1
Espanyol 1–0
Alavés 0–0
Betis 0–1
Real Sociedad 1–0
Levante 0–0
Valencia 1–1
Deportivo 1–0
Olvasói sztorik