Nemzetközi foci

Még csak 19 éves a világ leggazdagabb futballistája

Ronaldo, Messi és Neymar a fasorban sincs hozzá képest.

A Leicester City 19 éves játékosa, Faiq Bolkiah a világ leggazdagabb futballistája. A vagyonát 15 milliárd fontra, azaz 5220 milliárd forintra becsülik.

Ezt olvastad már?
Végre kiderült, a bajnoki cím mellett mi a cél a Fradinál

Persze, nem a pályán mutatott teljesítményével keresett eddig ennyit, hanem beleszületett a jóba. Nagybátyja ugyanis nem más, mint Brunei szultánja, Hassanal Bolkiah, aki a világ egyik legvagyonosabb uralkodójának számít – derül ki a Borscikkéből.

Faiqnak igazán mesés gyerekkor jutott, apja, Jefri herceg ugyanis nem sajnált semmit a családjától, átlagban havi 35 millió fontot (12 milliárd forint) költött. Nem csoda, ha közel 2300 luxusautóból – Bentley, Ferrari, Rolls-Royce – álló gyűjteménye van, de aranyórákat és tollakat is gyűjt. Az ötvenedik születésnapjára pedig Michael Jackson adott neki és szeretteinek magánkoncertet, s a fellépés miatt felhúzatott egy kisebb stadiont.

A szultán unokaöccse (pirosban) az UEFA Ifjúsági Ligában is játszott már Fotó: Getty Images

Faiq azonban nem akarta az apja útját járni, és kiskora óta labdarúgónak készül. Az AFC Newburynél kezdett, de megfordult a Southampton, az Arsenal és a Chelsea korosztályos csapatában is, most pedig a Leicester Cityhez köti a szerződése, igaz, a Wolverhampton is szeretné megszerezni. Egy biztos, nem a jobb fizetés motiválja majd az esetleges csapatváltását…

– Amióta az eszemet tudom, rúgom a labdát. Szerencsére a szüleim mindig támogattak abban, hogy megvalósíthassam a nagy álmomat, és focista lehessek – mondta a fiatal sportoló, aki habár amerikai állampolgár is, inkább Brunei válogatottal akar sikereket elérni.

Olvasói sztorik