Hírek

Végre kiderült, a bajnoki cím mellett mi a cél a Fradinál

Egy kulcsjátékosukat már sikerült maradásra bírniuk.

Orosz Pál, az NB I-ben listavezető Ferencváros vezérigazgatója szerint a közeljövő legfontosabb feladata a bajnoki cím megszerzése mellett a játékoskeret egyben tartása lesz.

Ezt olvastad már?
Így edzett először a profikkal Szoboszlai Dominik – FOTÓ, VIDEÓ

A sportvezető az M1 televízióban kedden beszélt a csapat terveiről, valamint az előttük álló feladatokról. Az együttes őszi teljesítményére négyes osztályzatot adott, bár hangsúlyozta, megnyugtató dolog ránézni a tabellára, és éllovasként várni a tavaszi szezont. Hozzátette, voltak nehezebb periódusaik is, és kiestek a Magyar Kupából, amelyben a legutóbbi három kiírást megnyerték.

„Nyáron jól sikerültek az igazolásaink, az új játékosok bizonyítottak. Tudunk már egészen jól is játszani, de bízom benne, hogy tavaszra még inkább összeérik a csapat, és a játékunk idővel a mostaninál is jobb lesz” ‒ mondta vezérigazgató.

Kiemelte: listavezetőként nem lehet más a céljuk, mint a bajnoki aranyérem megszerzése, és már körvonalazódik, hogy ezért Videotonnal kell versenyt futniuk. A fehérváriak hárompontos hátránnyal a második helyen követik a ferencvárosiakat.

Listavezetőként várja a tavaszi folytatást a Ferencváros Fotó: fradi.hu

„Vezetőként számunkra most az a legfontosabb feladat, hogy ezt a játékoskeretet együtt tudjuk tartani” ‒ nyilatkozta Orosz Pál, aki a nyárra nem tervez akkora mozgást az átigazolási piacon, mint legutóbb. Elmondása szerint csupán egy-két játékossal vannak tárgyalásban.

A nyáron szerződtetett Joseph Paintsil ősszel a csapat meghatározó játékosa volt, a sportvezető szerint a közös folytatásról a Ferencváros már intézkedett – életbe lép az opciós hosszabbítás ‒, így a 19 éves ghánai kölcsönjátékos marad a klubnál. Az augusztus óta sérült Gera Zoltán visszatérése jó ütemben halad, vele Orosz szerint tovább erősödik a keret.

„Jó esélyünk van a bajnoki aranyérem megszerzésére, és célunk, hogy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe jussunk” ‒ nyilatkozta a vezérigazgató. Hozzátette, a Bajnokok Ligája távolabbi célkitűzés, egyelőre az Európa Liga lehet a realitás számukra.

Nyártól is változatlan felállásban játszhatnak Fotó: fradi.hu

A Ferencváros szerdán kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre, Thomas Doll vezetőedző együttese két külföldi edzőtáborozáson vesz részt, előbb Portugáliában, majd Spanyolországban. A bajnokság tavaszi nyitányán február 24-én a címvédő, jelenleg negyedik Bp. Honvédot fogadják a népligetiek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik