Nemzetközi foci

Közülük kerül ki az új olasz kapitány

A sajtó megszellőztette a listát.

Az olasz sportsajtó értesülései szerint Antonio Conte, Carlo Ancelotti és Roberto Mancini kinevezését mérlegeli az Olasz Labdarúgó Szövetség a válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Ezt olvastad már?
Végre kiderült, a bajnoki cím mellett mi a cél a Fradinál

Az előző edző, Giampiero Ventura a sikertelen világbajnoki pótselejtező után távozott a posztról. Bonyolítja a helyzetet, hogy pillanatnyilag elnöke sincs a szövetségnek.

A La Stampa című lap beszámolója szerint elfogadták az idei év költségvetését, amelyben 5 millió eurót különítettek el az új kapitány fizetésére.

Az elnöki tisztségre három jelölt van, Damiano Tommasi, Gabriele Gravina és Cosimo Sibilia.

Ami a lehetséges edzőket illeti, Ancelottinak jelenleg nincs munkája, miután menesztették a Bayern Münchentől, és Tommasi őt támogatná. Korábban kijelentette, továbbra is a klubedzőként szeretne dolgozni, napjainkban a Chelsea kapcsán emlegetik a nevét.

Carlo Ancelottinak jó esélye van a kapitányi posztra Fotó: AFP/Christophe Simon

Gravina és Sibilia egyaránt Conte visszatérését segítenék elő, aki a 2016-os Európa-bajnokság után távozott, és várhatóan elhagyja a Chelsea-t a szezon végén.

Amikor még kapitány volt, azt mondta, zavarja, hogy nagyon kevés időt tud a játékosokkal, közös munkával tölteni.

Roberto Mancini jelenleg a szentpétervári Zenit edzője, és csak annyit mondott, megfontolja a kapitányi poszt lehetőségét.

Olvasói sztorik