Nemzetközi foci

Jelentős anyagi válságba került a Barcelona

Túlköltötték magukat a katalánok.

Komoly problémát okozott az a 120 millió euró, amit az FC Barcelonának ki kellett fizetnie Philippe Coutinhóért a Liverpoolnak, ugyanis az összeg nagyon hiányzik a klubkasszából.

Ezt olvastad már?
Végre kiderült, a bajnoki cím mellett mi a cél a Fradinál

Josep Maria Bartomeu klubelnök 312 millió eurót költött az eddigi szezonban Dembélé, Paulinho, Semedo, Deulofeu és Marlon érkezése kapcsán, noha utóbbi végül Nizzában kötött ki.

A távozók és az érkezők közötti különbséget csak úgy sikerült 26 millió euróra csökkenteni, hogy a Neymarért (222 millió euró) és a Tellóért (4 millió) kapott pénzhez hozzátettek 60 milliót, amit eredetileg félre akartak rakni.

A Marca című spanyol lap szerint a következő napokban várható még Yerry Mina érkezése és Javier Mascherano értékesítése.

Az elmúlt hónapokban a jegyértékesítés és a múzeum bevételei is csökkentek. A klub igyekszik új szponzorokat találni, de ez nem könnyű, különösen olyan bonyolult politikai légkörben, amit a katalán függetlenségi törekvések teremtettek.

Barcelonában is ára a van a remek játékosok alkalmazásának Fotó: Getty Images

A klubnál jelenleg Bartomeu felel a pénzügyekért is, miután elbocsátotta a gazdasági alelnököt, ezért mihamarabb számviteli szakembert kell alkalmaznia.

Ha az adósság nem csökken 200 millióra ‒ és az előrejelzések szerint hamarosan meghaladja a 300 milliót is ‒, akkor az új stadion munkálatait nem lehet elkezdeni.

Olvasói sztorik