Nemzetközi foci

Mainzba igazolt az „új Király Gábor”

Visszatért Németországba a magyar U20-as válogatott egykori ígérete.

A Transfermarkt és a német FuPa beszámolójából kiderül, hogy Székely György ismét csapatot talált magának. Mint ismert, a magyar U20-as válogatott korábbi nagy ígérete legutóbb a Paksi FC-t erősítette, ám nyáron közös megegyezéssel szerződést bontottak a felek.

MLSZ, figyelem, még nem késő akcióba lépni!

A román válogatott „ellophatja” a Puskás Akadémia játékosát

Az 1995-ös születésű hálóőr korábban megjárta az 1860 Münchent, majd hazatért Újbudára, ahonnét útja 2015 nyarán Paksra vezetett. A tolnaiaknál leginkább az NB III-as fiókcsapatban kapott lehetőséget, az NB I-ben mindössze nyolcszor lépett pályára. Székely György az U20-as válogatottal szerepelt az új-zélandi világbajnokságon, később az U21-eseknél is számoltak vele.

Új klubja, a negyedosztályú TSV SCHOTT Mainz szabadon igazolható játékosként csapott le a magyar portásra, célja pedig elsősorban az, hogy magának bizonyítson. Új csapatához szezon végéig írt alá, szerződése 2018. január 1-jén lép életbe.

A játékos nyáron bontott szerződést a paksiakkal Fotó: paksifc.hu

A FuPa megjegyzi: az 1860 Münchennél pallérozódó hálóőrt korábban a Bild az „új Király Gáborként” mutatta be egyik cikkében. Edzője, Sascha Meeth így nyilatkozott róla:

– György a magyar élvonalban nem igazán volt szerencsés. Folyékonyan beszél németül, célja pedig az volt, hogy újra Németországban bizonyíthasson.

A magyar játékos az első számú mezért Niklas Reichel (1995) harcolhat meg.

– Örülünk, hogy két tehetséges kapusunk van a keretben, igazi konkurenciaharc várható kettejük között, miközben egymást is motiválják – zárta szavait a tréner.

A TSV SCHOTT Mainz a német negyedik vonal délnyugati csoportjában érdekelt, a 19 csapatos bajnokság 18. helyén tanyázik.
Olvasói sztorik