Nemzetközi foci

Premier League: Kompany óvatos a bajnoki címmel kapcsolatban

A Manchester United hat évvel ezelőtti botlását hozta fel elrettentő példaként.

Vincent Kompany, az angol élvonalban listavezető Manchester City csapatkapitánya szerint még közel sem biztos, hogy a szezon végén aranyérmet ünnepelhetnek.

Ezt olvastad már?
Mourinho megint alakított, az újságírók nem hittek a szemüknek – FOTÓ

A hátvéd a városi rivális, jelenleg második Manchester United hat évvel ezelőtti botlását hozta fel elrettentő példaként.

„Talán nem emlékszik már rá mindenki, de hat meccsünk maradt, és nyolc pont volt a hátrányunk” ‒ utalt a 2011‒2012-es szezon hajrájára a 31 éves labdarúgó. Hozzátette: társait éppen ezért elsőként emlékezteti arra, hogy nem szabad levenni a lábukat a gázpedálról.

Az említett idény utolsó hat fordulójában a Manchester United csak tíz pontot gyűjtött, a Manchester City viszont – soraiban Kompanyval – hibátlan teljesítménnyel előzött, és végül bajnokként zárt.

Kompany szerint még nem dőlt el a bajnoki cím Angliában Fotó: Getty Images

„Csak nyomjuk, nyomjuk és nyomjuk, mert akkor nem csúszunk vissza, a riválisok pedig nem előznek meg” ‒ mondta a belga játékos.

A Premier League-ben éllovas Manchester City előnye jelenleg tizenkét pont a Manchester Uniteddal szemben úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.