Nemzetközi foci

„Normál esetben Cristiano Ronaldónak börtönben kellene ülnie”

Spanyolországban ismét elővették a Real Madrid csatárának adóügyét.

A törvények értelmében, normál esetben Cristiano Ronaldónak börtönben kellene ülnie ‒ ez a megállapítás abból a nyilatkozatból származik, amelyet az El Mundo című lap szerzett meg, szerzője pedig a spanyol államkincstár adócsalás elleni központi koordinációs egységének vezetője.

Ezt olvastad már?
Mourinho megint alakított, az újságírók nem hittek a szemüknek – FOTÓ

Caridad Gomez azt mondta a december 7-én tartott bírósági meghallgatásán, hogy ez egy rendkívül fontos csalási ügy. Leszögezte: 125 ezer euró összegű adóelkerülésért is ülnek börtönben emberek, a Ronaldo-ügy pedig a késedelmi kamatokkal és egyéb pótdíjakkal együtt már eléri 14,7 millió eurót.

Gomez hozzátette, a portugál labdarúgó legalább négy esetben követett el gazdasági bűncselekményt teljesen önként, és elutasította, hogy csupán technikai jellegű ellentmondásról lenne szó. Utóbbit a védőügyvéd, José Antonio Choclán hozta fel Ronaldo mentségére.

Ronaldo minden bizonnyal ezt is megússza… Fotó: Getty Images

Az adónyomozó kifejtette, hogy a játékos adóparadicsomokat használ, hogy elkerülje a befizetéseket, és mivel a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett cégeinek hálózata átláthatatlan, az ügyet nem lehet maradéktalanul felgöngyölíteni.

Olvasói sztorik