Dembélével trükközhet a Barcelona az El Clásicóra

Nagy bizonytalanság a túloldalon.

Már teljes értékű edzésmunkát végez a Barcelonával Ousmane Dembélé, ami másfél héttel a Real Madrid elleni El Clásico előtt azt is jelentheti, hogy a francia kész lehet a bevetésre a fővárosiak ellen – még ha nem is kezdőként. Mindeközben a klub egy szót sem szól Dembélé javulásáról, és bőven benne van a pakliban, hogy ez már tudatos a rangadó előtt – veti fel a témát az Eurobarca.

Ők a legújabb érkezők!
Dupla örömhírt osztott meg a Fradi – FOTÓ

A Madrid elleni rangadó jelentősége kétségtelenül nagy, még akkor is, ha a bajnokság több mint fele még hátra van. Éppen ezért az sem mindegy, hogy a két csapat egymástól öt, nyolc vagy tizenegy pontos különbségről folytatja januárban. A francia fiatalnak valószínűleg kevés köze lesz a mérkőzéshez, az persze esetleg elképzelhető, hogy Valverde csereként pályára küldi.

Mégis arra megpróbálhatja felhasználni Dembélét a Barcelona, hogy bizonytalanságot keltsen az esetleges szereplésével. Bár olyan jelentősen nem változna a csapat taktikája, az tény, hogy a játékrendszert befolyásolná, hogy Dembélé a pályán van vagy sem. És azzal, hogy ezt az információt a klub visszatartja, elérhető némi kiszámíthatatlanság a túloldalon.

Egy szó mint száz, Dembélével kapcsolatban arra lehet számítani, hogy a klub és Valverde nem zárja ki a játékát az El Clásicóra, a valóságban viszont mindenképpen meglepetés lenne, ha a nyáron igazolt szélső komolyabb szerepet kapna azonnal a sérülése után egy ilyen rangadón.

A teljes cikk ITT érhető el.

Mindeközben a katalánok klasszisa, Andrés Iniesta így üzent közösségi oldalán a fiatal franciának.
– Nagy várunk már vissza a csapatba, Dembouz! – írta a spanyol.