Nemzetközi foci

A szurkolók Donnarummát támadták, aki a könnyeivel küszködött – FOTÓ, VIDEÓ

A Milan-ultrák molinóval üzentek, a kapus összetört. Gattuso szerint Donnarumma nem szörnyeteg.

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében az AC Milan 3-0-s győzelmet aratott a Hellas Verona játékosai felett, a milánóiak így magabiztosan jutottak tovább, a negyeddöntőben pedig a városi rivális Internazionaléval találkoznak.

Riasztó ötéves mérleg!
Már a lengyel liga is játékostemető a magyar focistáknak?

Gianluigi Donnarumma a szerda esti találkozón kapott hideget-meleget saját szurkolóitól, már a bemelegítés során heves füttykoncert követte minden megmozdulását. A Milan-ultrák ráadásul molinóval is üzentek a 18 éves kapusnak: „Morális erőszak, évi hatmillió euró és egy parazita testvér szerződtetése? Most már távozhatsz, a türelmünk véget ért.”

Mint ismert, Donnarumma és ügynöke, Mino Raiola a napokban jelezte: a kapus nyáron távozni szeretne, mivel meglátásuk szerint csupán fizikai nyomásra hosszabbított szerződést néhány hónappal ezelőtt. A menedzser az is szeretné elérni, hogy a szerződést érvénytelenítsék és „védence” ingyen távozhasson szezon végén.

A kapusnak címezett molinó Fotó: Getty Images

Bonucci így vigasztalta a könnyeivel küszködő társát az öltözőben:

A lefújás után a milánóiak mestere, Gennaro Gattuso így nyilatkozott a kialakult helyzetről: „Gigio nem egy szörnyeteg!”

– Még mindig csak 18 éves, szinte gyerek, természetes, hogy megrázta a szurkolók reakciója. Ha csak a korát nézzük, állíthatom, hogy a ő legjobb kapus a világon. Láthatjuk, hogy nem boldog, de tudom, hogy remek ember és sportoló is egyben. Minden téren védeni fogom Gigiót.

– Gigio egy szóval sem mondta nekem, hogy távozni szeretne. Ha így tett volna, az valóban más helyzet lenne. Menedzserével, Mino Raiolával nem beszélek, hiszen a kapusommal vagyok napi szintű kapcsolatban. Szörnyen érzem magam amiatt, hogy egyesek szörnyetegként festenek le egy 18 éves srácot, miközben nem érdemel ilyen bánásmódot. Szerencsére szerda este csupán kilencezer drukker volt a stadionban, képzeljék el, mi történt volna, ha ötvenezren sértegetik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik