Nemzetközi foci

Kirúgták csapatától a világ legjobban fizetett edzőinek egyikét

Már nem André Villas-Boas a Sanghaj SIPG mestere.

Nem folytatja vezetőedzői tevékenységét a Sanghaj SIPG-nél André Villas-Boas, mivel csapata nem nyert semmit az elmúlt idényben.

A negyvenéves portugál trénert tavaly november elején azzal a céllal szerződtették, hogy a bajnokságot, a kínai kupát vagy az ázsiai Bajnokok Ligáját megnyerje. Ehhez képest a bajnokságban és a kupában második lett az idényre alaposan megerősített sanghaji együttes, a kontinentális BL-ben pedig az elődöntőig jutott.

Ezt olvastad már?
Botrány a játékvezetőknél: Puhl kivételez a kedvenceivel?

A Sanghaj SIPG közleményben úgy összegzett, hogy a csapat ért el sikereket, fejlődött is, de bánatra is volt ok, így a klub és az edző útjai elválnak. Kinevezésekor a sajtó arról számolt be, hogy a fiatal szakember a világ legjobban fizetett edzőinek egyike lesz évi 13,7 millió dollárral.

André Villas-Boas előzőleg az Academica Coimbránál, az FC Portónál, a Chelsea-nél, a Tottenham Hotspurnél és a szentpétervári Zenitnél volt edző. A Portóval többek között Európa Ligát nyert 2011-ben.

Ami a közeljövőt illeti, már korábban tervezte, hogy januárban elindul a Dakar-ralin egy Toyota Hiluxszal, és azóta el is dőlt, hogy honfitársa, Ruben Faria oldalán ott lesz a rajtnál.

Fotó: AFP
Olvasói sztorik