NB I

Botrány a játékvezetőknél: Puhl kivételez a kedvenceivel?

Szánalmasnak tartják a vezetőt a korábbi élvonalbeli sporik.

A magyar játékvezetéssel foglalkozó focibiro.hu megerősített információja szerint Solymosi Péter kedvéért emelhették meg a korosztályt, így neki és Szabó Zsoltnak sem kell befejezni a játékvezetést december 31-én. Az elmúlt évtizedekben az volt a hagyomány, hogy 45 éves kor betöltését követően az országos kerettagoknak be kellett fejezniük az aktív játékvezetést.

Ezt olvastad már?
Csányi elmagyarázta Rossinak, miért nem ő lett a szövetségi kapitány

A szaklap informátora szerint korábban erről volt már elnökségi döntés is, egyes információk szerint azonban a korhatár nem volt leírva, így a Puhl Sándor, Hanacsek Attila duó bárhogy, kénye-kedve szerint módosíthatta a kereteket január 1-től.

Hiába töltötte be Solymosi a 45-öt, tovább vezethet Fotó: ujpestfc.hu

A focibiro.hu több korábbi élvonalbeli játékvezetőt, asszisztenst is megkeresett, akik szerint szánalmas, hogy Puhl Sándor felrúgott egy évtizedek óta fennálló megállapodást, csakhogy saját kedvencét megmentse a „munkanélküliségtől”. Így jogosan merül fel a kérdés, korábban miért kellett visszavonulniuk olyanoknak, akik minden fizikai és elméleti tesztet profi módon teljesítettek?

Az utóbbi napokban nem ez első eset, amikor szóba kerül a játékvezetői bizottságot vezető Puhl Sándor neve, hiszen Bede Ferenc honlapunknak arról beszélt, hogy Kassai Viktor nem csupán a saját teljesítménye miatt nem jutott ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra, hanem Puhl miatt is, aki nem ápol jó viszonyt az UEFA-val és kevésbé menedzseli jól a magyar játékvezetőket.

Olvasói sztorik