Nemzetközi foci

Eltiltották, mert fellökte a labdaszedőt – VIDEÓ

Négy mérkőzést kell kihagynia az ausztrál labdarúgónak.

Négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Michael Marrone, az Adelaide United labdarúgója, amiért az Ausztrál Kupa döntőjében földre lökött egy tízéves labdaszedő fiút.

Ezt olvastad már?
Honvéd-balhé: kiderült, miért rúgták ki a válogatott védőt

Az ausztrál szövetség (FFA) keddi fegyelmi ülésén döntött az eset miatt kiállított védő eltiltásáról. A játékosnak csapata soron következő két mérkőzését kell kihagynia, míg a további két találkozóra szóló eltiltást felfüggesztve kapta.

Múlt kedden a házigazda Sydney elleni döntő 115. percében a 2-1-es hátrányban lévő Adelaide United futballistája a kispadok között gyorsan akart elvégezni egy bedobást, a labdaszedő fiú azonban nem adta oda neki a labdát, azt magához szorította, és hátat fordított neki.

Marrone lökése után tömegjelenet és lökdösődés alakult ki a futballisták és a kispadokon ülő technikai személyzet között, a játék egyperces kényszerszünet után folytatódott. Akkor már Marrone nélkül, akit a sportszerűtlensége miatt kiállított a játékvezető.

Az ausztrál labdarúgásban még nem történt hasonló eset, az angol Chelsea belga középpályása, Eden Hazard viszont 2013-ban három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, amiért megrúgott egy labdaszedőt.

Olvasói sztorik