Nemzetközi foci

A spanyolok húzzák az időt videóbíró-ügyben

Még mindig nem tudni, mikor vezetik be a La Ligában.

Juan Luis Larrea, a spanyol szövetség elnöke úgy véli, hogy a gólvonal-technológiát be kell vezetni, de az úgynevezett VAR-rendszer alkalmazása mellett nem kötelezte el magát.

Ezt olvastad már?
Honvéd-balhé: kiderült, miért rúgták ki a válogatott védőt

Úgy tűnik, a 64 éves sportvezető vonakodik a VAR bevezetésével járó költségek finanszírozásától. Az összes többi jelentős európai ligában már alkalmazzák ezt a rendszert, ő azonban más alternatívákat javasolt.

– A játékvezetők nem láthatnak mindent, és ha lehetséges, segítenünk kell őket. A világ számára a spanyol bajnokság ostobának tűnik a hatalmas hibák miatt. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a következő idényben már működjön a szükséges technológia, de ez nem feltétlenül a VAR. Úgy gondoljuk, a Sólyomszem elegendő lenne – nyilatkozta az elnök.

A La Ligában továbbra sem lehet videózni Fotó: Getty Images

Hozzátette, a játékvezetők munkája nagyon nehéz, előfordulhatnak nagy tévedések is, abban viszont nem foglalt állást, hogy eltiltják-e a hibázó bírókat. A kedélyeket a Barcelona csatára, Lionel Messi vasárnapi gólja korbácsolta fel, amit nem adtak meg a Valencia elleni rangadón, pedig a labda egyértelműen a gólvonal mögött volt.

Hétfőn a liga úgy foglalt állást, hogy nem tervezi a VAR bevezetését a mostani szezonban.

Olvasói sztorik