Nemzetközi foci

A csatár vallomása: „Ha tudtam volna, hogy Neymar távozik…”

Dries Mertens alaposan beszólt Ousmane Dembélének.

A Napoli remek formában lévő csatára, Dries Mertens a belga Het Laatste Nieuws megerősítette, hogy az FC Barcelona szerződtetni akarta a nyári szünetben, bár a Liverpool és a Manchester United is kereste.

– Ha tudtam volna, hogy Neymar távozni fog… Egy ideig érdeklődtek irántam, de csupán Lionel Messi, Luis Suárez és Neymar tartalékja lettem volna, és egy nagyszerű nápolyi szezon után nem akartam visszakerülni a kispadra, még akkor sem, ha az a Barcelona kispadja.

Ezt olvastad már?
Messi szerződést hosszabbított

Mertens tehát ezért döntött úgy, hogy új szerződést köt Nápolyban. Majd jött a hír, hogy Neymart 222 millió euróért kivásárolta a Paris Saint-Germain, és az átigazolási piac felrobbant.

– A Barcelona a pótlására keresett valakit, és végül 100 millió eurót fizetett egy olyan játékosért, akiért mondjuk a felét kellett volna adniuk – utalt Ousmane Dembélére. – Időnként arra gondolok, mi lenne most velem, ha Barcelonában lennék? Szeretek erre gondolni, mert ha megnézed, ki játszott a bal oldalon az elmúlt hónapokban… Ott én is játszhattam volna.

Hozzátette: időnként az ember kedvet kap, hogy valami szokatlant tegyen, ő például soha nem megy ugyanarra a helyre nyaralni, de jelenleg nem tervez klubváltást. Az ő kivásárlási ára egyébként 28 millió euró.

– Igaz, voltak tárgyalások ezen a nyáron. Tavaly télen pedig kaptam egy ajánlatot Kínából. Hihetetlen összegeket kerestem volna. De a Napoli nem akarta, hogy menjek, és én is maradni akartam. De mi van akkor, ha megint jön egy ilyen ajánlat? Ezért akartam rögzített kivásárlási árat az új szerződésembe.

Dries Mertens (középen) nagyon jól érzi magát Nápolyban Fotó: Getty Images

– A 28 millió euró nem sok egy kínai klubnak, ugyanakkor tisztességes összeg a nápolyiak számára. Legalábbis addig az volt, amíg Neymart meg nem vette a PSG, mert az emberek azt gondolják, hogy a 28 millió euró egyenlő a nullával. De hol találsz egy játékosot, aki 28 gólt szerzett a Serie A-ban, és csak 28 millió euróba kerül? Sehol! – vélekedett Mertens.

– Tudom, hogy nem leszek sokkal jobb, mint most. Nem vagyok Messi vagy Ronaldo, nem tartom magamat világszínvonalú játékosnak. A Napoli játéka tökéletes számomra, itt a jövőben is mindig betalálok majd.

Olvasói sztorik