Nemzetközi foci

Messi szerződést hosszabbított

Élethosszig tartó megállapodást akart a klub...

A közelmúltban kiszivárgott, hogy az FC Barcelona – Andrés Iniestához hasonlóan – élethosszig szóló szerződéssel szeretné magához láncolni Lionel Messit, aki azonban szülővárosa csapatában, az argentin Newell’s Old Boysban szeretne majd visszavonulni.

Ezt olvastad már?
46 millió euróért igazol támadót a Juventus – hivatalos

Szombaton aztán a klub honlapján bejelentették, hogy a játékos 2021-ig aláírt, tehát nem jött össze, amit a katalánok terveztek. A kivásárlási árát 700 millió euróban rögzítették, mert nyilván nem szeretnék, ha megismétlődne, ami nyáron Neymarral történt…

A 30 éves csatár 2000-ben csatlakozott a klubhoz, és eddig 14 szezont töltött a felnőtt csapatnál. A többi már történelem: Messi azóta minden rekordot megdöntött, és a sportág egyik legnagyobb játékosává vált.

Az elnök és Messi az aláírás pillanatában Fotó: www.fcbarcelona.com

Nyolc bajnoki címet, négy Bajnokok Ligáját, öt spanyol Király Kupát, hét spanyol Szuperkupát, három európai Szuperkupát és három klubvilágbajnokságot nyert.

Ötször kapta meg az Aranylabdát, négyszer volt spanyol gólkirály, illetve négyszeres európai aranycipős. A Barcelona színeiben 602 mérkőzésen 523 gólt szerzett.

Olvasói sztorik