Nemzetközi foci

Másodosztályú együttesnél köthet ki Wales sikerkovácsa

Lemondott a szövetségi kapitány, Angliában vállalhat munkát.

Chris Coleman pénteken lemondott a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

Az országos sportági szövetség (FAW) honlapján megjelent közlemény emlékeztet rá, hogy az edző 2012 januárjában rendkívül nehéz helyzetben vette át a nemzeti csapatot, amellyel előbb kijutott a tavaly nyári, franciaországi Európa-bajnokságra, majd ott az elődöntőig menetelt.

Hoppá! Na de miért?
Szanyót az élvonalból is hívták, de a harmadosztályt választotta

– Nagyon csalódottak vagyunk, hogy Chris kapitányi időszaka véget ért. A szövetség, és egész Wales örökké hálás lesz neki az elmúlt hat évben végzett munkájáért – mondta Jonathan Ford, a FAW vezérigazgatója.
Hozzátette, Coleman a média reflektorfényét kerülve rendszeresen átutazta az országot, hogy beszéljen a játékosokkal és a szurkolókkal.

A szövetség első embere azt is elárulta, hogy a 47 éves edző a jövőben minden bizonnyal ismét egy klubcsapatot fog irányítani.
A walesi válogatott a tavalyi sikerei ellenére nem jutott ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra.

Sajtóhírek szerint Chris Coleman az angol másodosztályban szereplő Sunderland együttesét veszi át a közeljövőben. Az előző szezonban a Premier League-ből búcsúzó angol csapat a Championshipben sem tündököl, tizenhat forduló elteltével egyetlen győzelmet tud felmutatni, ez pedig az utolsó helyre elég.

Coleman már nem Wales szövetségi kapitánya Fotó: Stu Forster/Getty Images
Olvasói sztorik