Nemzetközi foci

Újabb magyarellenes lelátói rigmusok Romániában – VIDEÓ

Az FK Csíkszereda elnöke a szövetséghez fordult.

Felhívást intézett az FK Csíkszereda elnöke a Román Labdarúgó Szövetség versenyigazgatójához és a játékvezetői testülethez a legutóbb Botosaniban tapasztalt magyarellenes megnyilvánulások miatt.

Ezt olvastad már?
Fradi-botrány: Kubatov lemondott volna, ha…

Az FK Csíkszereda U19-es csapatának játékosait a szerdai Románia Kupa-mérkőzésen a helyi szurkolótábor szidalmazta, és rasszista, idegengyűlölő megnyilvánulást tanúsított.

Szondy Zoltán emlékeztette a szövetség versenyigazgatóját, hogy nem ez volt az első eset, amikor magyarellenességgel szembesültek játékosaik, de most már betelt a pohár. Az FK Csíkszereda elnöke mostanáig a romániai kluboknál tapasztalható rossz anyagi helyzet miatt, és ismerve a büntetések nagyságát nem tett panaszt, most viszont azt kéri a játékvezetői testülettől, hogy hozza meg a megfelelő intézkedéseket, ellenkező esetben panaszt nyújt be a Diszkriminációellenes Tanácshoz.

Emlékeztette őket, hogy mostanáig egyetlen egyszer történt meg, hogy hasonló esetben a játékvezetői brigád helyesen cselekedett, ez pontosan az U17-es Románia Kupa döntőjében volt, amikor a szövetség vezetőségének jelenlétében meghozták a megfelelő intézkedéseket.

Szondy Zoltán hozzátette, az FK Csíkszereda büszke arra, hogy játékosainak nagy része magyar nemzetiségű, ráadásul a szidalmazott focisták között éppenséggel három U18-as román válogatott is volt. Eddig is és ezután is be fogják tartani a szövetség versenyszabályzatát, de kérik, hogy vizsgálják ki az esetet és hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket.

A Botosani szurkolói a magyarokon köszörülték a nyelevüket Fotó: www.fkcsikszereda.ro

A találkozó eredménye a rendes játékidőben 1-1 volt, büntetőkkel viszont az FC Botosani jutott tovább.

Olvasói sztorik