Nemzetközi foci

Szalai talán visszatérhet, Gulácsiékra rangadó vár

A magyar támadó ismét edzésbe állt, de a játékára nincs garancia.

A címvédő és listavezető Bayern München a tizedik helyen álló Augsburgot fogadja a német bajnokság hétvégi, 12. fordulójában. A bajorok Jupp Heynckes vezetőedző visszatérése óta még nem vesztettek pontot tétmeccsen és most is favoritjai a párharcnak még akkor is, ha a vendégcsapat eddig remekül teljesít idegenben.

Ezt olvastad már?
Nagy a baj a Realnál: mélyponton Ronaldo és Ramos kapcsolata

A fordulót a Borussia Dortmund stuttgarti mérkőzése nyitja. A BVB nagyon rossz formában van, legutóbb szeptember 30-án nyert a bajnokságban, azóta négy meccsen mindössze egy pontot szerzett. A Stuttgart kétarcú csapat, mert bár idénybeli mind a hat idegenbeli találkozóján alulmaradt, s emiatt csupán a 12. tabellán, hazai mérlege – a Bayern Münchennel és a Leipziggel holtversenyben – a legjobb a mezőnyben. Otthon még nem kapott ki, s egy döntetlen mellett négy győzelemmel büszkélkedhet.

Szalai már edz, reméljük, a pályára is visszatérhet hamarosan Fotó: Getty Images

Ami a magyar érdekeltségű csapatokat illeti, a Dárdai Pál irányította Hertha BSC a Borussia Mönchengladbachot fogadja, míg Gulácsi Péter második helyen álló csapata, az RB Leipzig a hat Bundesliga-mérkőzés óta veretlen Bayer Leverkusen vendége lesz. Az augusztusban megsérült Szalai Ádám ismét edzésbe állt a Hoffenheimnél, de kérdéses, hogy a szombati, Eintracht Frankfurt elleni hazai találkozón ott lesz-e már a keretben. A Hoffenheim az ötödik, a Frankfurt a hetedik a táblázaton, a vendégcsapat öt mérkőzés óta nem kapott ki.

Bundesliga, 12. forduló:

Péntek,
20.30:
VfB Stuttgart–Borussia Dortmund
Szombat,
15.30:
Bayern München–Augsburg

15.30: Hoffenheim–Eintracht Frankfurt
15.30: Bayer Leverkusen–RB Leipzig

15.30: Mainz–1. FC Köln
15.30: Wolfsburg–Freiburg
18.30: Hertha BSC–Borussia Mönchengladbach
Vasárnap,
15.30:
Schalke 04–Hamburger SV
18.00: Werder Bremen–Hannover 96

Olvasói sztorik