Nemzetközi foci

A vb-részvétel miatt megtagadja a spanyolokat a Barca tehetsége

Az afrikai csapat máris vonzóbb.

Az AS információi szerint Munir El Haddadi felvette a kapcsolatot a Marokkói Labdarúgó Szövetséggel, mivel az afrikai ország színeit szeretné képviselni a jövőben válogatott szinten. A játékos arra kéri a testületet, támogassák petícióját, amelyet a FIFA-hoz szeretne eljuttatni.

Egy nagy bökkenő ugyanakkor akad: az FC Barcelona neveltje egy alkalommal már magára öltötte a spanyol A-válogatott címeres mezét.

Az év trollkodása!
A legnagyobbat az IKEA rúgta a menesztett olasz kapitányba

Munir jelenleg az Alavésnél szerepel kölcsönben: szülei marokkóiak, ő pedig a Madridhoz közeli San Lorenzo de El Escorialban született. Utánpótlás szinten végigjárta a spanyol korosztályos csapatokat, majd 2014. szeptember 8-án a felnőtt együttesben is debütálhatott a macedónok elleni Eb-selejtezőn. A 77. percben Koke helyét vette át.

Beszámolók szerint a játékos egyelőre nem érti, ez a tizenhárom perc miért jelentene akadályt a FIFA-nál, és cserélhetne nemzeti csapatot.

Marokkó egyébként a 2018-as világbajnokságon érdekelt lesz, Munir pedig már arról álmodik, hogy az afrikai színeket képviselheti az orosz tornán.

A korábbi Barca-tehetség nem járt sikerrel

Egy évvel korábban Bojan Krkic fordult a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA), amely nem adta meg a különengedélyt, hogy a szerb válogatottban játszhasson. A 26 éves Krkic édesapja szerb, édesanyja spanyol, az FC Barcelonában nevelkedett, majd a katalán klub történetének legfiatalabb játékosaként debütált a felnőtt csapatban. Óriási jövőt jósoltak neki, a korosztályos válogatottak után pedig nem is volt meglepő, hogy a szerbbel szemben a spanyolokat választotta, és 2008-ban 18 évesen és 13 naposan be is mutatkozott Vicente del Bosque együttesében.
Mivel az örmények elleni világbajnoki selejtezőn, a 65. percben becserélve pályára lépett a spanyol felnőtt válogatottban – amelyben ez volt az egyetlen szereplése –, a FIFA elutasította a szerb szövetség kérését, hangsúlyozva: a szabályzat egyértelműen kimondja, hogy ha valaki már játszott egy válogatottban, más ország színeit nem képviselheti.

Krkic későn akart szerb lenni Fotó: Getty Images

Olvasói sztorik