Nemzetközi foci

A legnagyobbat az IKEA rúgta a menesztett olasz kapitányba

Drámai napokat él meg a 69 esztendős szakember.

Már nem Gian Piero Ventura az olasz futballválogatott szövetségi kapitánya. Az itáliai szövetség (FIGC) közleményéből nem derül ki pontosan, hogy a szerdai válságértekezleten menesztették-e a 69 éves edzőt, vagy lemondott posztjáról, esetleg közös megegyezéssel bontottak szerződést.

Az olasz válogatott a világbajnoki pótselejtező idegenben 1-0-ra elveszített első mérkőzése után hétfőn a milánói visszavágón gól nélküli döntetlent játszott Svédországgal, ezért nem jutott ki a jövő nyári, oroszországi tornára. Az olaszok csak 1930-ban és 1958-ban hiányoztak a vb-ről – írja az MTI.

SZŐKE CIKLON
Atyaég, mi történt Robert Lewandowskival – FOTÓ

Venturát a csapat kerete és taktikája miatt is napok óta bírálta a sajtó és a közvélemény, ennek ellenére a kudarc után nem volt hajlandó lemondani. Szerződése 2020 júniusáig szólt, de tartalmazott egy pontot, amely szerint érvényét veszti, ha a válogatott lemarad a világbajnokságról.

Lehetséges utódjaként az olasz sportsajtóban Carlo Ancelottit, Antonio Contét, Massimiliano Allegrit és Roberto Mancinit is emlegetik.

A legnagyobbat talán az IKEA rúgta Venturába: a svéd bútoráruház óriásit trollkodott.

„Sajnáljuk Gian Piero, hogy miattunk elveszíted a padot… Cserébe tudunk ajánlani egy másikat” – áll a Twitter-bejegyzésben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik