Nemzetközi foci

Simeone távozásáról nyilatkozott az Atlético elnöke

Úgy tűnik, eldőlt a vezetőedző sorsa.

Enrique Cerezo Torres, az Atlético Madrid elnöke hosszú interjút adott a Marca című lapnak. Az egyik legfontosabb téma természetesen Diego Simeone vezetőedző sorsa volt, mert amióta jól szerepelnek, rendszerint szó hozzák más csapatokkal is.

Ezt olvastad már?
A Fradi-ultrák vezére szerint csak kisiklás volt a késeléses balhé

“Hangosan szeretném mondani: Simeone az Atlético Madridnál a játékosok, az edzők és a szurkolók számára is érinthetetlen. Még azt sem engedjük meg magunknak, hogy kétségeink legyenek vele kapcsolatban” – szögezte le az elnök.

Az edző tehát marad, de a klub otthona viszont új.

“Van egy gyönyörű stadionunk egy csodálatos környezetben. A játékosok örülnek és büszkék, hogy itt lehetnek. Nem tudok jobb stadiont Európában a Wanda Metropolitanónál” – tette hozzá Cerezo.

Szerinte francia csatáruk, Antoine Griezmann továbbra is a világ három legjobb játékosa között van. “Előnye, hogy fiatalabb, és ígéretesebb jövő áll előtte a másik kettőhöz, Messihez és Ronaldóhoz képest. Fantasztikus volt az előző idény vége felé, és bár a mostani szezonban eddig nem volt sok szerencséje, meg vagyok győződve róla, hogy ez nem tart sokáig, és újra azt a Griezmannt láthatjuk, amit mindannyian szeretünk” – fogalmazott a klubvezető.

Diego Simeonét bebetonozták az Atlético kispadjára Fotó: Europress/AFP

Kijelentette: Griezmann az Atlético játékosa, és az is lesz, mert fontos a klubnak és velük szeretne trófeákat nyerni.

Cerezo arról is beszélt, továbbra is egy fontos európai trófea, például a Bajnokok Ligája megnyerésére törekednek. “Két döntőn vagyunk túl, és bár ezeket nem tudtuk megnyerni, meg vagyok róla győződve, hogy eljön az idő, amikor sikerülni fog. Nem lesz könnyű, de ha van olyan csapat, amely a csodákra gondol, az az Atlético. A nagy siker akkor jön, amikor a legkevésbé számítunk rá” – nyilatkozta a klubvezető.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik