Nemzetközi foci

Siker esetén is meneszthetik az olasz kapitányt

Giampiero Ventura napjai meg vannak számlálva a válogatott élén.

Giampiero Venturát, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát akkor is meneszthetik, ha csapata kijut a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra. Utódja Carlo Ancelotti, Antonio Conte, vagy Gianni Di Biagio lehet.

Ezt olvastad már?
A Fradi-ultrák vezére szerint csak kisiklás volt a késeléses balhé

Itália legjobbjai 1-0-ra kikaptak Svédországban a pótselejtező első meccsén, a visszavágót hétfőn este rendezik Milánóban.

Bár a Ventura a közelmúltban meghosszabbította a szerződését 2020-ig, egyre több sajtóértesülés szerint mindenképpen távoznia kell. A La Stampa és a La Gazzetta dello Sport egyaránt azt írja, hogy Ancelotti lesz az új kapitány, mivel neki jelenleg nincs csapata.

Bár állítása szerint a szezon hátralevő részében pihenni szeretne, álláspontja megváltozhat, hogyha hazája válogatottját irányíthatja.

Conte visszatérése is remek alternatíva lenne, ő a tavalyi Európa-bajnokság után távozott a kapitányi posztról, és bár bajnok lett a Chelsea-vel a helyzete egyre inkább feszültté válik a londoni klubnál.

A legvalószínűbb lehetőség Gianni di Biagio kinevezése: az olasz U21-csapatnál azt a 4-3-3-as rendszert alkalmazza, amit sokan a felnőtteknél is látni szeretnének.

Olvasói sztorik