Nemzetközi foci

Furcsán diszkriminál a FIFA a pótselejtező előtt

Az ausztrálok felháborodtak a nemzetközi szövetség döntésén.

Ausztráliában komoly felháborodást keltett a nemzetközi szövetség (FIFA) döntése a Honduras elleni interkontinentális világbajnoki pótselejtező előtt.

Ezt olvastad már?

A Ferencváros bajban van, óriási nagy bajban – reakciók

A FIFA ugyanis nyolc hondurasi játékos sárga lapját törölte, így ők tiszta lappal indulhatnak, míg az ausztrálok figyelmeztetései érvényben maradnak – írja a goal.com.

Erről a hondurasi szövetség főtitkára, José Ernesto Meija számolt be, és egyelőre nem teljesen egyértelmű, hogy az ausztrálok sárga lapjai miért maradtak érvényben.

A döntés értelmében nyolc hondurasi élvezheti az amnesztiát, míg az ausztráloknál kilenc játékos sárgáit nem törölték, így ha közülük valaki az első meccsen lapot kap, akkor a visszavágón nem játszhat.

Az ausztrálok legutóbb Szíriát búcsúztatták Fotó: Getty Images

Mindez azért is furcsa, mert a másik interkontinentális pótselejtezőn Peru és Új-Zéland válogatottja egyaránt tiszta lappal vághat neki az oda-visszavágós párharcnak, ráadásul a FIFA arra hivatkozva törölte a sárgákat, hogy a csapatok eltérő számú mérkőzést játszottak, mire az interkontinentális pótselejtezőig eljutottak.

Honduras és Ausztrália szintén eltérő számú selejtezőt vívott, ezért sem érthető, miért csak a közép-amerikaiak sárgáit törölte el a FIFA. Az ausztrál szövetség illetékesei egyelőre nem kommentálták a döntést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik