NB I

A Ferencváros bajban van, óriási nagy bajban – reakciók

Sok szurkolót felháborított a késelés és a verekedés.

A Ferencváros 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent az élvonal szombati, 15. fordulójának rangadóján.

A mérkőzést közel húszezer néző előtt rendezték meg, miután három és fél év elteltével megállapodtak egymással az FTC vezetői, illetve a vénaszkenneres regisztráció miatt sztrájkoló kemény mag tagjai, akik most először léptek be a 2014 nyarán átadott létesítménybe.

Ezt olvastad már?

Sokkoló helyszíni felvétel a Fradi-botrányról – VIDEÓ

A meccs szünetében szurkolói összetűzés történt. Ezzel kapcsolatban a BRFK sajtóosztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki, amely során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. A rövid közlemény kitér rá, hogy az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A napilapok és az internetes hírportálok vezető helyen foglalkoznak az esettel, a Ferencváros szurkolói oldalai közül viszont érdekes módon még csak az egyik reagált a történtekre vasárnap reggelig. A drukkerek persze hozzászólásaikban más fórumokon is állást foglalnak.

C-Közép, szerkesztőségi vélemény:

Csak remélem, hogy mire a mai nap elindul, nyilvánosságra hozzák az Aréna kamerafelvételeit, és egyértelműen kiderül: ki, mit, mikor és hogyan engedett be, kezdett el, folytatott le és fejezett be. A Ferencváros bajban van, óriási nagy bajban. Ez a vér, kés és lincselés már megint mindannyiunkra rárohad. Szóval a maszatolás helyett lássuk a felvételeket, nevezzük nevén a felelősöket.

Üllői129, szurkolói hozzászólások:

Legyőztünk egy jó csapatot, végre ismét futballhangulat volt a stadionban, erre ez történik. Csak remélni tudom, hogy az események által generált folyamat vége nem a Tábor ismételt eltávolodása lesz. Éppen elég az, hogy a visszatérés okozta eufória sokakban egyetlen este után elillant… A balhéban résztvevőket, remélem, hosszú ideig nem láthatjuk a Groupamában. Fradistának lenni felelősség!

Örülök, hogy visszatért a tábor. Örülök, hogy nyertünk. De annak nem örülök, hogy megint az alja emberek miatt a csürhe szóval illetnek minket Fradistákat. Engem nem érdekel, hogy ki kezdte, de az felháborít hogy hatalmi harcok miatt, idáig fajulhat egy dolog. Valakinek nem tetszik valami, akkor húzzanak ki a picsába egy eldugott mezőre, szúrják agyon egymást és ezzel el is van intézve.

Index, szurkolói hozzászólások:

Azon nem kell csodálkozni, hogy az ilyen emberek kést vesznek magukhoz. Ez mindkét félre igaz, csak van, akinél megtalálják, és van, akinél nem. Nem helyeslem egyik oldal cselekedetét sem, de szerintem nem az volt az első lépése ennek a balhénak, hogy Bonyha kést rántott. Az már válasz lehetett valamilyen provokációra. Hogy ki ütött elsőnek, az majd kiderül később, ha kiderül egyáltalán, de biztos nem a késeléssel kezdődött. Viszont azon csodálkozom, hogy miért vannak sokan felháborodva, hogyan jutott be kés. Azt senki nem tette szóvá, hogy miként jutott be ennyi piró. Viszont tudjuk, hogy egy görögtűz jóval nagyobb azoknál a késeknél, amiket ilyen célból hordanak maguknál az ilyen emberek.

Amíg csak a szurkolással foglalkoztak, minden rendben volt Fotó: MTI

A történtek után attól tartok, a mai csak egy kaland volt. Az ellenőrzésről annyit, hogy meg sem motoztak a bejáratnál. Ma nem a szurkolók, hanem Kubatov bukott. Újfent.

Annyira tudtam, hogy fog valami történni… Mondjuk azt nem, hogy már az első meccs nem megy le balhé nélkül. Gondolom, most jön a szokásos médiabumm, feszkókeltés, fals információk. A fekete bárány szerepe nem is kérdéses.

Ezek után fog az igazi háború kezdődni. És a scan nem lesz megoldás. Meg a kitiltások sem. Ezt nem lehet meg nem történté tenni. Kíváncsi vagyok, lesznek-e felelősek, vagy el lesz tusolva az egész.

Olvasói sztorik