Nemzetközi foci

Rég nem látott mélységekben a Real Madrid BBC-je

A királyi gárda hármasa már nincs a legjobbak között. Körkép az európai gólvágókról.

TOP10 legeredményesebb trió Európa öt legnagyobb bajnokságából (+BL/EL):

1. Cavani-Neymar-Mbappé (PSG): 30 gól
2. Sterling-Agüero-Gabriel Jesús (Manchester City): 27 gól
3. Nabil Fekir-Mariano Díaz-Memphis Depay(Lyon): 24 gól
4. Ciro Immobile-Milinkovics-Szavics-Parolo (Lazio): 24 gól
5. Dybala-Higuaín-Mandzukic (Juventus): 23 gól
6. Kane-Alli-Eriksen (Tottenham): 22 gól
7. Mertens-Callejón-Insigne (Napoli): 22 gól
8. Messi-Luis Suárez-Paulinho (Barcelona): 21 gól
9. Lukaku-Martial-Rashford (Manchester United): 20 gól
10. Aubameyang-Philipp-Jarmolenko (Borussia Dortmund): 19 gól
… 24. Cristiano Ronaldo, Bale, Isco (Real Madrid): 13 gól

Javában zajlanak már az európai topbajnokságok – angol, spanyol, olasz, német, francia – 2017–2018-as idényei, valamint a Bajnokok Ligájából és az Európa Ligából is befejeződött már négy, illetve három forduló, így eljött az ideje annak, hogy mérleget vonjunk, és megvizsgáljuk, kik a védők rémálmai, mely triók a legeredményesebbek. A Rangadó.hu a Transfermarkt segítségével összesített az öt legnagyobb európai bajnokság játékosairól, az összeállításból pedig óriási meglepetésre kiderült, hogy a Real Madrid hármasa, Gareth Bale, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo közel sem szerepel a legjobbak között eddigi teljesítményük alapján.

Az élen tartózkodó támadótrión viszont valószínűleg senki nem kapja fel a fejét, hiszen ott a Paris Saint-Germain sztárjai, Edinson Cavani, Neymar és Kylian Mbappé szerepel 30 találattal. Hármójuk közül az uruguayi 15, a brazil 11, míg a francia csatár 4 gólt számlál.

Őket követi a Manchester City félelmetes támadósora: Raheem Sterling (10), Sergio Agüero (9) és Gabriel Jesús (8). A Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában vitézkedő játékosok 25-ször vették be az ellenfelek kapuját.

GOMBÓCBÓL IS SOK

Nem akarod látni, mi történt a Honvéddal a BL-ben

A dobogóra még egy francia együttes felfért. Az Európa Ligában induló Olympique Lyon elsősorban Nabil Fekirnek (10), a Real Madridtól érkező Mariano Díaznak (8) és Memphis Depaynak (6) köszönheti remek szerplését. A Barcelona gólvágói csupán a lista nyolcadik helyét foglalják el, igaz Lionel Messi (15) és Luis Suárez (3) mellé a középpályás, Paulinho (3) futott be. Ez elsősorban azt jelzi, hogy Neymart nem sikerült még pótolnia Ernesto Valverde vezetőedzőnek, a helyén kipróbált Gerard Deulofeu, Sergi Roberto és Denis Suárez sem olyan hatékony, ezért a tréner többször átállt már a 4-4-2-es hadrendre is.

Ami azonban még ennél is sokkal megrázóbb tény, az a Real Madrid termelékenysége. Aggodalomra adhat okot a királyi gárda szurkolóinak, hogy már nem a „BBC” – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo – a csapat legeredményesebb triója, miután az eddig gyatrán teljesítő Benzema (2) helyét Isco (3) vette át. A portugál és a walesi sem brillírozik, előbbi 7, utóbbi 3 találatot jegyez, így csupán a lista 24. pozícióját foglalják el.

Neymarnak nagyon megy Párizsban Fotó: AFP/John Thys
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik