Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Nem akarod látni, mi történt a Honvéddal a BL-ben

Az orosz ellenfél gyakorlatilag fél óra alatt eldöntötte a kétmeccses párharcot, majd átgázolt a magyar fiatalokon.
UEFA Youth League, bajnoki ág, 2. forduló, 1. mérkőzés
FK Krasznodar – Budapest Honvéd 8-0 (3-0)
Krasznodar, játékvezető: Baliyan (örmény)
Honvéd: Berla – Cseh, Szabó P. (Szendrei, 76.), Bodrogi – Nagy G., Banó-Szabó, Stoiacovici, Májer, Kovács N. – Herjeczki (Novák R., 65.), Bíró (Csaba D., 39.). Vezetőedző: Simon Miklós
Gólszerzők: Ignatyev (5., 22., 58., 84.), Borodin (31.), Szergejev (53., 56.), Kurazsov (86.)

Az orosz bajnok Krasznodar U19-es csapatával találkozott szerda délután a Budapest Honvéd korosztályos együttese az ifjúsági Bajnokok Ligája bajnoki ágának második fordulójában. A kétmeccses párharc első találkozóját Krasznodarban rendezték.

Sajnos nem indult jól a meccs a magyar bajnok fiataljainak: Ignatyev már az ötödik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd alig negyed óra múlva második gólját is belőtte. Borodin fél óra játék után volt eredményes (3-0), így a szünetre magabiztos előnyt harcolt ki a fölényben játszó hazai együttes.

A szünet után sem változott a játék képe: Szergejev három percen belül két gólt is berámolt, majd Ignatyev az 58. percben már a hatodik orosz gólt jegyezte. A végén is ő volt eredményes, nem sokkal az első kaput eltaláló Honvéd-lövés előtt, majd Kurazsov a nyolcadik orosz gólt is meglőtte – 8-0-s előnyével magabiztosan várhatja a visszavágót az ellenfél.

A párharc győztese továbbjut a rájátszásba, ahol tizenhat csapat verseng a továbbjutásért – nyolc együttes érkezik a bajnoki ágról, illetve a párhuzamosan zajló csoportkör nyolc másodikja csatlakozik még hozzájuk. A csoportelsők az ezt követő körben kapcsolódnak be, így alakul ki a legjobb 16 mezőnye.

Olvasói sztorik