Nemzetközi foci

Mourinho cseréje döntött a hajrában a forduló rangadóján – VIDEÓ

Az Arsenal, a Liverpool, a Chelsea és a Manchester City is hozta a kötelezőt.

Szombat kora délután a forduló rangadójával indult a Premier League tizedik fordulója: a Manchester United fogadta a gólkirály-jelölt, Harry Kane nélkül felálló Tottenhamet. Az első félidő nem sok izgalmat hozott, mindkét együttes a biztonságra törekedett, nem forogtak veszélyben a kapuk.

Ezt olvastad már?
Nagy Dominik szembefordította magával a drukkereket

A második félidőben valamelyest változott a játék képe, Antonio Valencia bombája centikkel kerülte el a bal felsőt, a másik oldalon pedig Dele Alli került nagy helyzetbe, de végül mellé lőtt. A hajrában azonban jött a slusszpoén, a 81. percben a csereként beálló Anthony Martial csapott le a mélázó védők között egy lefejelt labdára, majd ziccerben a bal alsó sarokba lőtt.

Ezzel az MU legyőzte a forduló előtt ugyanannyi ponttal álló Spusrt, így továbbra is tartja második helyét és tapad a Manchester Cityre.

Martial gólja

Délután 16 órakor további öt mérkőzéssel folytatódott a forduló, az Arsenal, a Liverpool és a Manchester City is pályára lépett.

Pep Guardiola csapata ötgólos meccsen verte idegenben a West Bromot: az első játékrészben öt perc alatt láthattak három találatot is a nézők, a 10. és a 15. minutum között alakult ki az 1-2-es félidei eredmény. Hazai oldalon Rodriguez, a vendégeknél pedig Leroy Sané és Fernandinho volt eredményes. A szünet után Sterling növelte a City előnyét, majd a hosszabbításban Phillips alakította ki a végeredményt, 2-3.

A City-győzelem összefoglalója

Az Arsenal megszenvedett az Emiratesben a Swansea-val, a 22. percben Clucas találatával a vendégek jutottak előnyhöz. Szünet után azonban helyreállt a világ rendje, Kolasinac és Ramsey is betalált, így Arsene Wenger együttese 2-1-re győzött.

A Liverpool sokszor megszenved a kiscsapatok ellen, ezúttal azonban nem okozott gondot Coutinhóéknak a Huddersfield legyőzése. Igaz csak a szünet után jött a henger, az első félidőben Szalah révén még tizenegyesből sem sikerült betalálniuk a hazaiaknak. A fordulást követően aztán Sturridge, Firmino és Wijnaldum is bevette Lössl kapuját, így 3-0-ra nyert a Liverpool.

A délutáni találkozókon még a Stoke idegenben győzte le a Watfordot 1-0-ra, a Crystal Palace pedig az utolsó pillanatokban egyenlített a West Ham ellen, így 2-2 lett a vége.

A nap zárómeccsén a Chelsea megszenvedett a Bournemouth otthonában, de Hazard 51. percben szerzett góljának köszönhetően elhozta a három pontot.

Liverpool-Huddersfield 3-0

Hazard győztes gólja

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik