Nemzetközi foci

Kizárták a vendégszurkolókat a vébé-pótselejtezőről

A görögök és a horvátok sem drukkolhatnak idegenben.

A görög és a horvát drukkerek sem szurkolhatnak a válogatott idegenbeli világbajnoki pótselejtezőjén, erről a két érintett ország sportági szövetsége állapodott meg egymással.

“A horvát és a görög szövetség vezetői Athénban megállapodtak, hogy a párharc során egyik mérkőzésen sem lesznek vendégszurkolók” – jelezte csütörtöki közleményében a horvát szövetség (HNS). A döntésről – amelyet “kockázatos biztonsági tényezőkkel” indokoltak – tájékoztatták a nemzetközi (FIFA), valamint az európai (UEFA) szervezetet.

Ezt olvastad már?

Tizenegyesekkel szenvedte ki a győzelmet a Real a kupában

A két szövetség illetékeseinek félelme nem alaptalan. A két válogatott fanatikusai a 2012-es Európa-bajnoki selejtezősorozatban is randalíroztak az egymás elleni mérkőzések során, de a görög és horvát szurkolók ellentéte a Dinamo Zagreb–PAOK Európa Liga-mérkőzésen is fellángolt.

A rendbontáshoz persze nem feltétlenül van szüksége egyik félnek a másikra. A horvát drukkerek a tavalyi Európa-bajnokságon több alkalommal sportszerűtlen viselkedtek, ezért az Izland és a Törökország elleni világbajnoki selejtezőjüket zárt kapuk mögött rendezték meg. A görög bajnokságot pedig a közelmúltban több alkalommal kellett ideiglenesen felfüggeszteni a szurkolói atrocitások miatt.

máig emlékezetes a horvátok tavaly nyári balhéja Fotó: Getty Images

A vb-pótselejtező első felvonását a zágrábi Makszimir Stadionban rendezik meg november 12-én, a visszavágóra három nappal később az athéni Georgiosz Karaiszkákisz Stadionban kerül sor.

Olvasói sztorik