Nemzetközi foci

Tizenegyesekkel szenvedte ki a győzelmet a Real a kupában

Sokáig jól tartotta magát a harmadosztályú ellenfél.

Öt mérkőzést rendeztek csütörtök este a Spanyol Kupában a legjobb tizenhat közé jutásért. Az odavisszavágós párharcok első felvonásán a Real Madrid a harmadosztályú Fuenlabradához látogatott, Zinedine Zidane vezetőedző pedig alaposan belenyúlt a kezdőcsapatába.

Egyetértesz vele?
„A magyar válogatott ma is Európa egyik legfontosabb, legrangosabb csapata”

A királyi gárda rengeteg fiatallal, a Kiko Casilla – Achraf, Jesús Vallejo, Nacho, Theo Hernández – Lucas Vázquez, Marcos Llorente, Ceballos, Tejero – Asensio, Borja Mayoral tizeneggyel futott ki a pályára. A rutintalanság és az összeszokatlanság pedig meg is látszódott az egész mérkőzésen, az első félidőben hiába birtokolta többet Real, helyzetet nem tudott kialakítani a jól védekező hazaiak ellen.

A szünet után aztán Achrafot rántották le a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig magabiztosan értékesítette Marco Asensio a 63. percben. Tizenhat perccel később újabb büntetőhöz jutott a Real, ezúttal Theo Hernández ellen szabálytalankodott Candela – csak úgy, mint az első tizenegyesnél –, így a hazai védőt kiállította a játékvezető. A labda mögé ezúttal Lucas Vázquez állt, aki szintén nem hibázott.

A 89. percben aztán a madridiak védője, Jesús Vallejo is piros lapot kapott, miután rácsúszott ellenfelére, az eredmény azonban már nem változott, a Real nagyon gyenge játékkal nyert 2-0-ra.

Hakimit rántották le az első tizenegyesnél Fotó: Real Madrid Twitter

Spanyol Kupa, legjobb 16 közé jutásért, első mérkőzés

Fuenlabrada (III) – Real Madrid 0-2

Lleida (III) – Real Sociedad 0-1

Deportivo La Coruna – Las Palmas 1-4

Girona – Levante 0-2

Olvasói sztorik