Nemzetközi foci

Eldobhatja az egyik nagy válogatott tornát a FIFA

A klubvilágbajnokság ugyanakkor bővülhet.

A Konföderációs Kupa megszüntetéséről és a klubvilágbajnokság bővítéséről tanácskozik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vezetőtestülete márciusban.

El kellene gondolkodnunk bizonyos versenyek eltörlésén annak érdekében, hogy egy másikat fejlesszünk – nyilatkozta Gianni Infantino elnök a FIFA Tanács pénteki ülése után Kolkatában. Hozzátette, a kibővített klubvilágbajnokság helyettesíthetné a Konföderációs Kupát.

EZ DURVA
A Barca tényleg kész elhagyni a LaLigát?

Utóbbit hivatalosan húsz évvel ezelőtt hozták létre, és általában a világbajnokságok előtt egy évvel, annak helyszínén rendezik a torna főpróbájaként, válogatottak részére – írja az MTI. Legközelebb Katarban kerülne rá sor 2021-ben, a klub-vb-t pedig idén és jövőre is az Egyesült Arab Emírségekben rendezik.

A klubvilágbajnokság nagyszerű sportesemény, de sajnos nem volt olyan hatása a világ klubfutballjának fejlődésére, amilyenben reménykedtünk. Szükség van egy különleges, új dologra, ami világszerte a csapatok segítségére lehet – szögezte le Infantino.

Legutóbb a német válogatott nyerte meg a Konföderációs Kupát Fotó: Getty Images/Chris Brunskill Ltd

A FIFA bejelentése szerint a felnőtt klubcsapatok, illetve az ifjúsági és a női együttesek versenysorozatainak felülvizsgálatáról március 15-én és 16-án a bogotai tanácsülésen tárgyalnak.

Kolkatában a vezetőtestület hivatalosnak ismerte el az Interkontinentális Kupát, illetve annak győzteseit az 1960 és 2004 közötti időszakban. A BEK, majd a Bajnokok Ligája győztese eleinte hagyományosan megmérkőzött a dél-amerikai Libertadores Kupa aranyérmesével, de egy idő után már csak a második helyezettek képviselték a kontinenseket.

Az Interkontinentális Kupát váltotta fel 2005-ben a klub-vb, amelyen hat kontinens legjobb klubcsapata, valamint a házigazda vesz részt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik