Nemzetközi foci

Bundesliga: újabb München–Lipcse rangadó a kupatalálkozó után

Gulácsi Péterre ismét nehéz feladat vár.
Az állás:
1. Borussia Dortmund 20 pont (25-7)
2. Bayern München 20 (22-7)
3. RB Leipzig 19
4. 1899 Hoffenheim 16 (16-11)
5. Schalke 04 16 (12-9)
6. Hannover 96 15
…11. Hertha BSC 10

A hétközi kupatalálkozó után a német bajnokság tizedik fordulójában, a hétvégén is összecsap egymással a Bayern München és az RB Leipzig.

A lipcseiek szerdán este hazai pályán tizenegyesekkel alulmaradtak a bajorokkal szemben, így nem jutottak a nyolcaddöntőbe. A visszavágásra már szombaton lehetőségük nyílik, igaz, a feladatuk nehezebbnek tűnik, mert ezúttal Münchenben lépnek pályára.

A Bundesliga tabelláján a hazai csapat a második úgy, hogy az előző fordulóban pontszámban beérte az éllovas Dortmundot, a lipcseiek pedig a harmadikok egy ponttal lemaradva.

Ezt olvastad már?

Tizenegyesekkel szenvedte ki a győzelmet a Real a kupában

Utóbbi együttesben Gulácsi Péter több nagy védést bemutatott a kupamérkőzésen, s bravúrjaira feltehetően Münchenben is szükség lesz, már csak azért is, mert a Bayern az olasz Carlo Ancelotti vezetőedző menesztése és Jupp Heynckes kinevezése óta koncentráltabban és eredményesebben futballozik: a nyolcadik fordulóban 5-0-ra verte a Freiburgot, a kilencedikben 1-0-ra nyert Hamburgban, közben pedig a Bajnokok Ligájában 3-0-val intézte el a Celtic Glasgow-t.

Az előző bajnoki idényben a bajorok otthon 3-0-ra legyőzték a Leipziget decemberben, majd májusban 5-4-re idegenben.

Fontos mérkőzés vár szombaton a Hamburg ellen a Herthára, Dárdai Pál vezetőedző csapatára. A berlini együttesnek az utóbbi időben nem megy a játék, a Bayern Münchennel szemben október 1-jén elért 2-2-es döntetlen óta a bajnokságban, valamint a hazai és a nemzetközi kupában is elmaradnak a jó eredmények, de előtte sem volt sok ok az örömre.

Gulácsi Péternek csúcsformára lesz szüksége Münchenben Fotó: Getty Images

Az összességében hét meccs óta nyeretlen Hertha az elmúlt három hétben a Bundesligában kikapott otthon a Schalkétől, majd döntetlent játszott Freiburgban, az Európa Ligában idegenben pont nélkül maradt az ukrán Zorja Luhanszkkal szemben, a Német Kupában pedig kedden hazai közönség előtt 3-1-es vereséget szenvedett a bajnoki tabellán utolsó helyezett Kölntől.

A lefújás után néhány szurkoló bemászott a pályára, a biztonságiak feltartóztatták őket, ám Dárdai odament hozzájuk beszélgetni.

“A szurkolók aggódnak, de én mindig készen állok a nyílt vitára. Szívesen látom őket, mindent elmagyarázok nekik, mert nem félek tőlük” – jelentette ki utólag a magyar tréner, hozzátéve: annyi bizonyos, hogy a csapatnak javulnia kell.

A Hertha amiatt reménykedhet, hogy a Hamburggal az elmúlt években kedvező az otthoni mérlege: az előző négy alkalommal begyűjtötte a három pontot.

A sérülésből lábadozó Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a Borussia Mönchengladbachot látja vendégül szombaton, míg az éllovas Borussia Dortmund Hannoverbe látogat ugyanaznap.

Bundesliga, 10. forduló:

péntek:

FSV Mainz 05–Eintracht Frankfurt 20.30

szombat:

TSV 1899 Hoffenheim–Borussia Mönchengladbach 15.30

Hertha BSC–Hamburger SV 15.30

FC Schalke 04–VfL Wolfsburg 15.30

Bayer Leverkusen–1. FC Köln 15.30

Hannover 96–Borussia Dortmund 15.30

Bayern München–RB Leipzig 18.30

vasárnap:

Werder Bremen–FC Augsburg 15.30

VfB Stuttgart–SC Freiburg 18.00

Olvasói sztorik