Nemzetközi foci

42 milliós betli: mutatjuk az átigazolási szezon eddigi legnagyobb buktáját

A világ legjobbja volt a posztján, de ami ebben a szezonban művel...

Leonardo Bonucci a világ egyik legjobb védője, most viszont valami nagyon nincs rendben a játékával – írja elemzésében a player.hu.

Bonucci az elmúlt években Európa talán legjobb védelmének volt a biztos pontja, a Juventusszal Olaszországban dominált, a BL-ben két döntőt bukott. Majd nyáron teljesen váratlanul az AC Milanhoz igazolt 42 millió euróért. Állítólag Allegrivel már nem jött ki, ezért akart váltani, és a megújuló Milanhoz igazolt.

Ezt láttad már?
Élvonalbeli csapathoz igazolt a kétszeres NB I-es gólkirály – hivatalos

Ahol rögtön csapatkapitány lett, úgy tűnt, óriási fogás lesz, akivel a Milan ismét topklub lehet. Az elmúlt hónapokban valami azonban félrecsúszott. Bonucci sokszor lefele lóg ki a Milanból, pedig elvileg neki kellene vezérnek lennie.

A csapat bukdácsol a bajnokságban, nemrég a városi derbin az Intertől kaptak ki – ez a meccs szintén nem Bonucci remekléséről szólt. Pedig a kedvéért a Milan átállt a háromvédős rendszerre, ahol korábban a 30 éves bekk ficánkolt. A védekezés mellett a labdakihozatalokban, a passzokban is abszolút a legjobbak között volt. Most viszont egyelőre képtelen felvenni a ritmust.

Montella, a Milan edzője azt nyilatkozta, Bonucci volt az első, aki bevallotta, jobban kell játszania, mert a mostani teljesítménye kevés. Ő bízik a csapatkapitányában, a kérdés az, meddig maradhat edző, mert a klubnál nem ilyen szezonkezdetet reméltek. Bonucci egyébként anno a Juventusban is gyengén kezdett, talán most is ez a gond, és néhány héten belül újra megközelíti azt a szintet, amit pár hónapja még simán hozott.

Bonucci sem mindig érti, mi történik vele Fotó: MARCO BERTORELLO / AFP
Olvasói sztorik