Nemzetközi foci

Nem vicc: BL-topcsapatba tart Usain Bolt

A jamaicai sprinter azt állítja, simán beférne hazája futballválogatottjába.

Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok síkfutó komolyan gondolja, hogy labdarúgóként folytatja sportpályafutását.

Az atlétikától idén nyáron visszavonult sportoló az amerikai Forma-1-es futam helyszínén, Austinban úgy fogalmazott, elfogadja, hogy sokan kétkednek a terve komolyságában, de rendkívül elszánt, mert ez volt a gyerekkori álma és továbbra is nagyon szeretné kipróbálni magát futballistaként.

– Számomra ez személyes cél, és nem érdekel, mit gondolnak az emberek – mondta a 31 éves Bolt, aki karrierje utolsó állomásán, a londoni világbajnokságon szerzett combsérülése után lábadozik.

RIADALOM
Ájultan esett össze a Vasas támadója – VIDEÓ

Hozzátette, nem fog hazudni magának, amint úgy érzi, mégsem válthatja valóra a tervét, azonnal szólni fog.

– Nem akarom kínos helyzetbe hozni magamat, de ha úgy érzem, képes vagyok rá, akkor meg fogom próbálni, mert ez lehet életem következő fejezete – mondta Bolt.

Korábbi hírek szerint a Borussia Dortmund színeiben szerepelhet majd a jamaicai sprinter, akit a Puma 15 éves kora óta támogat, és a német sportruházati cég részesedést szerzett a Bajnokok Ligája-résztvevő klubban – írja az MTI. Már kapott is egy meghívást, egy hétig edzhet a csapattal és szándékai szerint élni is fog a lehetőséggel.

– Csak a combsérülésem tart vissza, de két hét múlva elkezdhetem az edzéseket és visszatérhetek valamilyen formába. Akkor majd átgondolom a helyzetet. Meg fogom próbálni, hogy lássam, milyen szinten vagyok – folytatta.

Vajon mire elég Usain Bolt focitudása? Fotó: AFP/Anadolu Agency/Manuel Velasquez

A közismerten Manchester United-szurkoló Bolt kételkedett benne, hogy José Mourinho vezetőedző a hír hallatán telefont ragad és felhívja, de elárulta, hogy a klub legendás szakvezetőjével, Sir Alex Fergusonnal már beszélt az álmairól.

A jamaicai válogatott nem jutott ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra, és jelenleg csak az 59. helyen áll a világranglistán.

– Azt hiszem, könnyedén bekerülhetnék a válogatottba, amely nincs története legjobb formájában – tette hozzá.