Nemzetközi foci

Kemény kritika: embertelen a pótselejtező időbeosztása

Sydney és Honduras között Los Angelesen keresztül kell utazni.

A hondurasi válogatott szövetségi kapitánya, Jorge Luis Pinto embertelennek nevezte csapata Ausztrália elleni interkontinentális világbajnoki pótselejtezőjének időbeosztását.

Ezt olvastad már?

“Kölcsönadás lehet a Nagy Ádám-sztori vége”

A nemzetközi szövetség (FIFA) kiírása szerint a két válogatott oda-visszavágós mérkőzései között mindössze öt nap telik el (november 10. és 15.), ami Pinto szerint nagyon nehéz helyzetbe hozza a csapatokat.

– Az ausztrálok még rosszabbul jártak, hiszen nekik kétszer kell megtenniük ezt a hosszú utat – utalt a szövetségi kapitány arra, hogy az első meccset játsszák a közép-amerikai országban, és a visszavágóra kerül majd sor Ausztráliában.

Honduras már csak egy lépésre van a vébétől Fotó: www.facebook.com/FenafuthOrg

Az utazás szervezését tovább nehezíti, hogy nincs közvetlen járat Sydney és Honduras között, így az együtteseknek Los Angelesen keresztül kell megtenniük az összesen több mint 15 ezer kilométeres utat.

Az interkontinentális pótselejtezőre az ausztrálok az ázsiai kvalifikációs pótselejtező győzteseként, míg a hondurasiak az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) negyedik helyezettjeként jutottak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik