Légiósok

Kölcsönadás lehet a Nagy Ádám-sztori vége

A nyolcadik fordulóban sem kapott játéklehetőséget, úgy tűnik, Donadoni edző már nem számol vele.

A mennyből a pokolba – kis túlzással így jellemezhető Nagy Ádám bolognai karrierje. A magyar válogatott középpályása tavaly berobbant az olasz élvonalba, az előző évadban kihagyhatatlan tagja volt a Roberto Donadoni által irányított csapatnak.

Az új idényben nyolc Serie A-s összecsapást vívott a Bologna – nem is kezdett rosszul, 4-2-2-es mérleggel a hetedik helyen áll –, ám honfitársunknak egyetlen perc sem jutott. Az okokat az olasz futball szakértőjével, Misur Tamással igyekeztünk megfejteni.

Egyre reménytelenebb Nagy Ádám helyzete Bolognában Fotó: Getty Images/Marco Rosi

– Kezdetben mindenki csodálta Bolognában a törékeny, ám gyors középpályást – mondta a Rangadónak a Sport Televízió szerkesztője. – Donadoni bízott benne, akárcsak a cseh Ladislav Krejciben. Mára mindketten kikerültek az együttesből. Nehéz megfejteni, mi történhetett, ám nem elképzelhetetlen, hogy fizikailag jelentős fejlődést vártak tőle, viszont Ádám továbbra is meglehetősen vékonydongájú futballista. Ugyanakkor az is lehet, hogy a támadójátéka nem üti meg az elvárt szintet. Az előző idényben huszonöt bajnoki meccsen játszott, egyszer sem talált be, gólpasszból is mindössze egyet jegyez. Könnyen elképzelhető, hogy ez kevés…

HOPPÁ!
Nagy Dominik cáfolja a kapitányt: engem nem hívott, nem beszéltünk Andorra óta

A szakértő hozzátette, az olasz sajtó is foglalkozott vele, Nagy Ádám az oldalpasszok nagy mestere, azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy – sajnálatos módon – az ő klubja az utóbbi hónapokban a magyar válogatott…

A kérdés az: mit tartogat a jövő?

– Kevés az esély a pozitív fordulatra, hiszen Donadoninak jó oka lehet Ádám mellőzésére, ráadásul az edzéseken látja, és ez alapján mellőzi – magyarázta az itáliai focit tökéletesen ismerő Misur Tamás. – Előfordulhat, hogy Nagynak kell döntést hoznia, és esetleg szorgalmazni, adja kölcsön a klub. Olaszországban bevált gyakorlat, hogy a kevés lehetőséghez jutó labdarúgót elpasszolják valamelyik B-ligás együttesnek, de kölcsönadhatják valamelyik külföldi klubnak is. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy erre már a télen sor kerül.

Olvasói sztorik