Nemzetközi foci

Eldőlt, hogy játszhat-e az MU gólzsákja a Liverpool ellen

Több sérülés is nehezíti a csapatok dolgát a legnagyobb hagyományokkal bíró angol rangadón.

A legnagyobb hagyományokkal bíró rangadó, a Liverpool és a Manchester United összecsapása az angol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának slágermérkőzése.

Az ezúttal hazai pályán, az Anfield Roadon játszó Liverpool hat bajnoki óta nem tudta legyőzni riválisát, ráadásul Jürgen Klopp tanítványai a válogatott szünet előtti hetekben is bukdácsoltak: legutóbbi négy bajnokijukon csak egyszer nyertek. Ezzel szemben José Mourinho együttese eddig remekel, igaz, rangadót még nem játszott. A bajnokságban hét mérkőzés után elért hat győzelme és veretlen mutatója így is imponáló, és a Bajnokok Ligája csoportkört is két győzelemmel kezdte.

OLVASTAD MÁR?

Ma sem a megszokott Real Madrid lesz a pályán

A szombat kora délutáni 199. derbin sérülések miatt egyik csapat sem a lehető legerősebb összeállításában fog pályára lépni: a hazaiaktól Sadio Mané, Nathaniel Clyne és Adam Lallana hiányzik majd, míg a manchesterieknél Michael Carrick, Marouane Fellaini és Paul Pogba sem bevethető. Játszhat viszont a nyáron igazolt belga csatár, Romelu Lukaku, aki a válogatottban kisebb sérülést szedett össze, de most rekordöntésre készül: amennyiben betalál a Liverpool otthonában, ő lesz az első United-játékos, aki első nyolc bajnokiján nyolc gólt szerez.

Mourinho számíthat Lukaku játékára Fotó: Europress
Olvasói sztorik