Nemzetközi foci

Ma sem a megszokott Real Madrid lesz a pályán

Jön Zinédine Zidane századik meccse a spanyol bajnok kispadján.

A spanyol sportsajtó egyetért abban, hogy rendhagyó kezdőcsapattal áll ki a Real Madrid szombat délután (16.15, tv: Sport2) a Getafe otthonában. Zidane edzőnek ismét „sakkoznia” kell, ugyanis különböző okok miatt Bale, Carvajal, Kovacic és Navas kapus sem áll rendelkezésre.

Különösen a hátsó alakzat lesz felforgatott, és könnyen előfordulhat, hogy Modric, Varane és Casemiro is pihenőt kap a jövő heti Bajnokok Ligája-fellépés előtt.

MICSODA KÍNÁLAT
Szuperszombat: nyolc csatorna, 15 tv-s meccs

Zinédine Zidane-nak különösen fontos lesz az összecsapás, ugyanis jubilál: századszor irányítja a Realt. A francia szakvezető 2016. január 9-én debütált a Depor elleni 5-0-s diadallal, azóta megnyert két Bajnokok Ligáját, FIFA klubvilágbajnokságot, két UEFA Európai Szuperkupát, egy-egy spanyol bajnoki- és Spanyol Szuperkupa-trófeát.

Ha a Getafe ellen is sikerül a három pont megszerzése (amire jó esély mutatkozik, hiszen a felek legutóbbi hét bajnokiját megnyerte a Real), akkor a Madrid lesz az első olyan spanyol csapat, amely sorozatban 13 idegenbeli mérkőzésen is győzni tud. Ebben a rangsorban Zidane csapata jelenleg a Guardiola-féle Barcelonával áll a dobogó legfelső fokán.

A várható kezdőcsapatok Fotó: sport.es
Olvasói sztorik