Nemzetközi foci

Az Atlético otthonában ért véget a Barca nagy sorozata – VIDEÓ

A hajrában alakult ki a végeredmény a forduló rangadóján.

A százszázalékos mérleggel álló Barcelona az Atlético Madrid otthonába látogatott a spanyol bajnokság nyolcadik fordulójának legnagyobb rangadóján. A Barca kezdőcsapatában először kapott helyet a mostani szezonban André Gomes, akit az előző évadban többször is kifütyült a Camp Nou közönsége.

Ezt olvastad már?
Pintér Attila ismét borsot tört a Fradi orra alá

Már az első percben helyzetet alakítottak ki a vendégek, Messi és Suárez passzolgatott, majd az argentin lőtt nem sokkal mellé. Nem sokkal később az Atlético is jelezte, hogy jelen van, Griezmann a nyolcadik percben kétszer is gólt szerezhetett volna, Piqué bebőrözése után azonban Ter Stegen bravúrozott, csak úgy mint két perccel ezután – szintén a francia támadó próbálkozott.

Piquét bebőrözte Griezmann, Ter Stegen védett

A 21. percben megszerezte a vezetést az Atlético, Saúl Niguez 18 méterről hatalmas erővel lőtt a bal sarokba. Az első játékrész további részében óriási mezőnyfölényben játszott a Barcelona, nagy helyzetekig azonban nem jutott. A szünet előtt két perccel Messi három védőt is megbolondított, majd elesett a tizenhatoson belül – a játékvezető sípja néma maradt, a katalánok szerint igazságtalanul.

Saúl Niguez 1-0

A második játékrész elején Luis Suárez és Messi közel járt a gólhoz, előbbi jobb oldalról kínálta meg Oblakot, utóbbi pedig szabadrúgásból a kapufát találta el – nagyon érett a Barca-gól. Valverde ezután belenyúlt a csapatba, Deulofeu és Sergi Roberto lépett pályára. A 66. percben szemet gyönyörködtető katalán akció végén Messi kissé kisodródott helyzetből lőtt, Oblaknak megint bravúrt kellett bemutatnia.

Messi kapufája szabadrúgásból

A 71. percben ismét az argentin zseni, Lionel Messi járt közel az egyenlítéshez, Rakiticcsel játszott össze, majd kevéssel lőtt mellé. Tíz percre rá megint szerencséje volt az Atléticónak, Deulofeu jól hozta helyzetbe Luis Suárezt, aki csak belepiszkálni tudott a labdába, miután hosszan vette át, így Oblak védett. A következő szituációnál azonban már mattolták a szlovén kapust, Sergi Roberto beadását Luis Suárez fejelte a hálóba, megérdemelten egyenlített a Barca. Az utolsó másodpercekben Messi lábában maradt a győzelem, a támadó tizennyolc méterről végezhetett el szabadrúgást, de Oblak kezébe tekert, így maradt az 1-1, a Barcelona győzelmi sorozata véget ért.

Suárez egyenlített

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik