NB I

Pintér Attila ismét borsot tört a Fradi orra alá

Ajándékba kapott egy tizenegyest a Puskás Akadémia, Thomas Doll a lelátón fejezte be a meccset.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 3127 néző. Játékvezető: Bognár.
Puskás: Hegedűs – Osváth (Latifi, a szünetben), Poór, Perosevics, Vanczák – Balgh B., Mevoungou, Heris, Márkvárt (Bacelic-Grgic, a szünetben), Szakály P. (Prosser, 76.) – Knezevics. Vezetőedző: Pintér Attila
FTC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Leandro, Szpirovszki (Koch, 76.) – Lovrencsics G. (Sternberg, 82.), Gorriarán (Moutari, 68.), Paintsil – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Knezevics (85., tizenegyesből), illetve Paintsil (39.)

Abban a tudatban lépett pályára a Puskás Akadémia otthonában a Ferencváros, hogy amennyiben behúzza a három pontot az élre ugrik, miután a Videoton csak ikszelni tudott a Balmazújvárosnál.

Nem verdeste az eget a színvonal az első játékrészben, és hiába telt meg a vendégszektor, focihangulat sem volt a Pancho Arénában. A 26. percben jutott el először nagy lehetőséghez a Ferencváros, Pedroso beadását azonban Böde a kapus kezébe fejelte. Öt perccel később a Puskás Akadémia is próbálkozott, Knezevics lövésénél kellett koncentrálnia Dibusznak.

A 39. percben a mezőnyfölényben játszó Fradi megszerezte a vezetést, a remek formában lévő Joseph Paintsil ezúttal sem hibázott, hat méterről a bal sarokba lőtt, 0-1. A félidő előtt még Perosevics fejese és Márkvárt próbálkozása került be a statisztikába.

Ezt olvastad már?
Óriási meglepetés az olasz szuperrangadón – VIDEÓ

A szünetben két helyen is változtatott Pintér Attila, és bátrabb Puskás Akadémia futott ki, ezt Latifi korai lövése jelezte elsőként. A 60. percben Szakály is próbára tette Dibuszt, a Fradi kapusa azonban a helyén volt.

Hét perccel később szintén a hazaiak középpályása csavart, bal alsó felé tartó lövése azonban nem volt elég erő, így Dibusz leért. A fordulás után keveset mutató Fradi a 72. percben veszélyeztetett, ekkor Lorencsics ballábas lövése ment fél méterrel fölé.

A 79. minutumban Böde lövőcselére szállt egy hazai védő, a válogatott támadó majd szép passzal ziccerbe hozta Kochot, de a frissen beálló légiós közeli helyezését fogta Hegedüs. Öt percre rá tizenegyest kapott a Puskás Akadémia, nem túlzás kijelenteni, hogy ajándékba, hiszen Otigba mellett nagyon könnyelműen esett el Latifi. A büntetőt Knevezics magabiztosan a jobb alsóba lőtte, 1-1, az eset után Bognár játékvezető a lelátóra küldte a reklamáló Thomas Dollt.

A négyperces hosszabbításban egyik csapat sem került közel a győzelemhez, így döntetlenre végeztek a felek.

Gorriaránnak 68 perc jutott Fotó: fradi.hu
Olvasói sztorik