Nemzetközi foci

Vidal visszakozik és megfújta a harci kürtöt

Nehéz követni a Bayern-klasszis szándékait.

Bár a világbajnoki selejtező dél-amerikai zárását követő első Instagram-bejegyzését több helyen úgy értelmezték, hogy búcsút int a válogatottnak Arturo Vidal, a Bayern München futballistája utóbb egyértelműsítette: ha hívják, mindig a chilei válogatott rendelkezésére fog állni.

SZÓBESZÉD
Portugál világsztár jöhet Storck helyére

A Copa America-győztes chilei csapat az utolsó fordulóban 3-0-ra kikapott az élen végző braziloktól, ezzel eldőlt, hogy nem lehet ott a jövő évi, oroszországi vb-n.

Ezek után írta Vidal.

„Köszönet a srácoknak, mindannyiuknak, hogy az együtt töltött évek alatt minden mérkőzésen az életükért játszottak, és megtanították nekem, illetve egy országnak, hogy erőfeszítéssel és munkával minden lehetséges az életben.”

Úgy tűnik, Vidal mégsem fordít hátat a chilei válogatottnak Fotó: Getty Images/Matthew Ashton

Ehhez hozzátette: a sikertelen selejtező miatt össze van törve, de büszke a játékostársaira és a csapatot irányító stábra. Később, a félreértéseket eloszlatandó, leszögezte.

„Ahányszor csak hívnak, a válogatottam rendelkezésére fogok állni. A chilei (csapat) harcosokból álló válogatott. Büszke vagyok arra, hogy ehhez a társasághoz tartozom. Nem fogom feladni. Folytatjuk együtt a végsőkig” – írta a 30 éves támadó középpályás újabb Twitter-bejegyzésében, hozzátéve: biztos abban, hogy ebből a helyzetből megerősödve kerülnek majd ki.

„Soha ne tekintsenek minket halottaknak, mi chilei harcosok vagyunk. Találkozunk a következő ütközetben” – folytatta.

Chile a legutóbbi két világbajnokságon nyolcaddöntős volt, a Copa America legutóbbi két kiírását pedig megnyerte, így meglepetés, hogy ezúttal lemaradt a vb-ről – írja az MTI. A dél-amerikai selejtezősorozat utolsó körét még a harmadik helyről várta, de a brazíliai 3-0-s kudarccal visszaesett a hatodik helyre. Az ötödik, interkontinentális pótselejtezőt érő helyről kettővel rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le Peruval szemben.

Olvasói sztorik