Nemzetközi foci

Micsoda gondok: túl sok a jó játékos, nehéz lesz összerakni a vb-keretet

„Kesergett” egy sort a szövetségi kapitány. Irigyeljük a problémáit.

Roberto Martínez, a belga válogatott szövetségi kapitánya szerint nem lesz könnyű dolga, amikor ki kell hirdetnie a jövő évi világbajnokságra 23 fős keretét, mert a bőség zavarával küzd.

A spanyol szakember – akinek együttese Európából elsőként szerezte meg az oroszországi kvalifikációt – kedd este, az utolsó selejtezőmérkőzésük után úgy fogalmazott, a nemzeti csapat bő kerete tele van tehetségekkel, így biztosan lesz olyan labdarúgó, akit bár remek játékosnak tart, nem tud majd elvinni az oroszországi tornára.

Ezt láttad már?
Elsöpri a szurkolók haragja Storckot?

– Minden posztra sok variációval rendelkezünk. Akiknek bizonyítási lehetőséget adtam a selejtezőben, mind éltek vele – mondta Martínez többek között arra a Thorgan Hazard-ra – Eden Hazard testvérére – utalva, aki bár nem állandó tagja a csapatnak, kedden kezdőként lépett pályára, és gólt szerzett Ciprus ellen.

– Minden játékosnak adott a lehetőség, hogy a teljesítményével meggyőzzön, helye van a világbajnoki keretben – tette hozzá Martínez. Belgium novemberben – immáron a vb-felkészülés jegyében – a hozzá hasonlóan oroszországi induló Japánnal, illetve Mexikóval vív felkészülési mérkőzést.

Martínez munkában: válogatnia kell Fotó: ERIC LALMAND/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik