Nemzetközi foci

Abbahagyja a focit az olasz világklasszis

Egy korszak lezárul, búcsúzik a legenda.

Az olaszok legendája, Andrea Pirlo a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában elmondta, decemberben visszavonul a labdarúgástól. A 38 éves középpályás jelenleg az amerikai bajnokságban szereplő New York City FC tagja, szerződése a szezon végéig, azaz december 31-ig szól, ezt követően pedig szögre akasztja cipőjét.

Ezt olvastad már?
Storck a svájci K. O.-ban is látott pozitívumokat

– Minden nap, amikor fizikai problémáid akadnak, amikor ezek miatt nem tudsz úgy edzeni, ahogyan szeretnél, akkor rájössz, hogy eljárt feletted az idő. Ebben a korban azt kell mondanom, hogy elég volt. Ez nem az a munka, amelyet ötvenéves koráig űzhet az ember. Valami másba fogok bele. Harmincnyolc évesen itt az idő, hogy átadjam a helyet a fiataloknak – idézi a Goal.com Andrea Pirlót.

Pirlo 2006-ban világbajnoki címig vezette Olaszországot, hatszor nyerte meg a Serie A-t, kétszer a Bajnokok Ligáját, az Olasz Kupát és az Olasz Szuperkupát. Kétszeres UEFA Szuperkupa-győztes, a válogatott mezt 116-szor ölthette magára. Karrierje során a Brescia, a Reggina, az Inter, az AC Milan, a Juventus gárdáit is erősítette.

Pirlo a New Yorkból vonul vissza Fotó: Europress/AFP