Nemzetközi foci

Órák alatt megtalálták az új horvát kapitányt

Zlatko Dalic eddig leginkább az arab világban ért el sikereket.

Mint korábban beszámoltunk róla, Ante Cacic távozott a horvát válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A dnevnik.hr megfogalmazása szerint a csapat korábban szinte biztos résztvevője volt a jövő évi oroszországi világbajnokságnak, most viszont, egy fordulóval a vége előtt még a pótselejtező sem garantált. A játék ötlettelen, vérszegény és időnként kétségbeesett volt, az elbocsátás így az egyetlen logikus lépés.

Ezt olvastad már?

Edző nélkül ébredtek a válogatott játékosok

Az új edző, az 50 éves Zlatko Dalic játékosként jugoszláv, majd horvát klubokban szerepelt, edzőként 2005 óta tevékenykedik. Az U21-válogatottnak 2006 és 2011 között másodedzője volt, 2010-től pedig az arab világban vállalt munkát, ahol rendkívül eredményes volt.

A cikk szerzője kijelenti, sokak szerint túlságosan későn történt a váltás, mert a csapat egy mély szakadék szélén áll, de talán még megmenthető. A választás azért is esett Dalicsra, mert az arab évek után neki a válogatott már nem pénzkérdés, márpedig a szövetség nincs a legjobb anyagi helyzetben, és ha a csapat nem jut ki a világbajnokságra, ez tovább romolhat.

Az arab sikerek után pokolian nehéz feladatot kapott a horvát edző Fotó: Europress/AFP

Dalic nem csak egy mérkőzésen vezeti a válogatott, hosszú távú megoldás a szövetség számára, persze, Ukrajnában mindenképpen nyerniük kellene.

Olvasói sztorik