Nemzetközi foci

Edző nélkül ébredtek a válogatott játékosok

Nehéz a kapitányok élete – újabb kirúgás Európában.

A világbajnokság európai selejtezősorozatának I-csoportjában a horvát válogatott – a csapatkapitány Luka Modric századik mérkőzésén – nem tudta legyőzni Finnországot (1-1), Izland viszont meglepetésre nagyon simán, 3-0-ra nyert Törökországban. Az északi szigetország csapata a tabella élén áll, ráadásul az utolsó körben minden bizonnyal könnyű dolga lesz, hiszen Koszovót fogadja.

Ezt olvastad már?

Volt-e jobb német kapitány Joachim Löwnél? Mutatjuk!

A horvátok a kudarc után gyorsan cselekedtek: a lefújás után két órával, vagyis éjjel 1-kor azonnali hatállyal menesztették Ante Cacic szövetségi kapitányt – írja a Jutarnji List című lap, amely a mérkőzést lidércnyomásnak, a végeredményt sokkolónak, a jelenlegi állapotot pedig katasztrófahelyzetnek tartja.

A legfontosabb cél most számukra, hogy Kijevben győzzenek, és legalább a pótselejtezőt elérjék. Az új edző kiléte egyelőre nem ismert, valószínűleg azért, mert még a szövetségben sem tudják, kire bízzák a válogatottat.

Két év után menesztették a horvát válogatott edzőjét Fotó: Europress/AFP

A 64 éves Cacic két éve, 2015 szeptemberében vette át a csapatot, amellyel a nyolcaddöntőig jutott a tavalyi Európa-bajnokságon.

Olvasói sztorik