Nemzetközi foci

Már Münchenben él a Bayern új edzője?

Akár már a héten hivatalossá válhat, ki veszi át a bajor sztárcsapatot.

Szűkül a kör, a német sajtó szerint három jelölt közül kerül ki a Bayern München új szakvezetője. Ahogy arról a Rangadó már beszámolt, Uli Hoeness klubelnök az Oktoberfesten találkozott a csapat korábbi edzőjével, Josep Guardiolával, akinek elárulta, ki kapja a karmesteri pálcát.

– Csak egy baráti találkozó volt. Beszámoltam neki a klub terveiről, illetve, hogy kit fogunk bejelenteni új edzőként az elkövetkező napokban. Nagyon elégedettnek tűnt a döntésünkkel kapcsolatban – nyilatkozta Uli Hoeness elnök.

VAGÁNY
Alázzák az angolok? Torghelle csattanós választ adott

A Bild szinte biztosra veszi, hogy a „kiválasztott” Thomas Tuchel, a Dortmund korábbi mestere, akiről Guardiola tavaly tavasszal a következőket mondta: – Top, top, top edző, az egyik legjobb a világon…

Csöppet sem elhanyagolható szempont, hogy Tuchelnek pillanatnyilag nincs csapata, ellenben Münchenben él, és a Bayern-legenda, Karl-Heinz Rummenigge nagy kedvence. A hírek szerint Hoeness inkább a Hoffenheimnél dolgozó Julian Nagelsmannt favorizálta, dacára annak, hogy a tréner mindössze harminc éves.

Felvetődött a korábbi barcelonai sikeredző, Luis Enrique neve is, ám jelenleg úgy tűnik, Tuchel lesz Carlo Ancelotti utódja.

Tuchel dortmundi edzőként többször borsot tört a müncheniek orra alá Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik