Nemzetközi foci

Kiderült, miért kellett távoznia a holland gólvágónak az MU-ból

Ruud van Nistelrooy megsértette Cristiano Ronaldót a Manchesterben.

Nemrégiben jelent meg Alastair Campbell – újságíró, szerző, politikus, korábban Tony Blair, az Egyesült Királyság miniszterelnökének szóvívője – könyve, melyben szót ejt a Manchester United egykori két világsztárja, Ruud van Nistelrooy és Cristiano Ronaldo közötti balhéról. Mint ismert, Campbell közeli viszonyt ápolt Sir Alex Ferguson menedzserrel, így nagyon sok belső információ eljutott hozzá a csapat háza tájáról – írja a Mirror.

Ezt olvastad már?
Hatalmas meglepetés az NB II-ben

A könyvben leírtak szerint a holland gólvágó öt év után azért hagyta el 2006-ban az Old Traffordot, mert sértő megjegyzést tett Cristiano Ronaldo édesapjára. Campbell azt írja, az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor Van Nistelrooy azt mondta a portugálnak, hogy Carlos Queiroz – Ferguson segédedzője – személyében új apát talált. Történt mindez nem sokkal azután, hogy az alkoholproblémákkal küzdő CR édesapja elhunyt.

Ronaldo és Van Nistelrooy még az MU mezében Fotó: Europress/AFP

– Carlos többször kérte a hollandot, hogy mutasson tiszteletet, de ő senkit nem tisztelt ott. Később aztán mégis bocsánatot kért RvN Cristiano Ronaldotól, aki azonban ezt nem fogadta el – olvasható a könyvben.

Van Nistelrooy a szezon végén a Real Madridhoz került, ahol 2009-től még egy éven keresztül újra együtt játszhatott Cristiano Ronaldóval.

Olvasói sztorik