Nemzetközi foci

Világklasszisok között bizonyíthat Szalai Ádám

Már ha a sérülése engedi, hogy pályára lépjen.

A magyar válogatott Szalai Ádámot is foglalkoztató, előző szezonban negyedik Hoffenheim a címvédő Bayern Münchent fogadja a német bajnokság hétvégi 3. fordulójának rangadóján. A támadó a nemzeti csapat múlt csütörtöki, Lettország elleni összecsapásán részleges hasizom-szakadást szenvedett, így elképzelhető, hogy nem lesz ott a hazaiak keretében.

Ezt láttad már?
Tizenhat év után távolították el a magyar válogatott hangját

Mindkét együttes jó formában kezdte az idényt: a Hoffenheim a Werder Bremen ellen győzött, a Leverkusen ellen döntetlent ért el, míg a címvédő müncheniek két sikerrel rajtoltak. A bajnokság másik két, magyar érdekeltségű együttese közül a Hoffenheimhez hasonlóan az Európa Liga-főtáblán érdekelt, Dárdai Pál edzette Hertha BSC a pocsékul, két vereséggel kezdő Werder Brement fogadja vasárnap, míg a Bajnokok Ligájában szereplő RB Leipzig – a kapus Gulácsi Péter csapata – a forduló péntek esti nyitómeccsét vívja a két kör után hatpontos Hamburg otthonában.

A jobb gólkülönbségének köszönhetően listavezető Borussia Dortmund – mely az átigazolási időszak hajrájában a távozó Ousmane Dembélé pótlására megszerezte Andrij Jarmolenkót a Dinamo Kijevtől – ezúttal a Freiburg vendégeként próbálja meg begyűjteni a három pontot. Erre minden esélye meg is van, ugyanis a freiburgiak legutóbb 2010-ben tudták legyőzni a sárga-feketéket, akik azóta sorozatban tizenkétszer diadalmaskodtak szombati riválisuk felett.

Szalai játéka a sérülésétől függ Fotó: Getty Images

A Kicker című szaklap előzetese szerint a Hertha és Werder Bremen összecsapása sporttörténeti lesz, a vezetőbíró szerepét ugyanis egy hölgyre, Bibiana Steinhausra osztja a helyi szövetség. A 38 éves játékvezető lesz az első női bíró a német bajnokság élvonalában.

Bundesliga, 3. forduló:

Péntek,
20.30:
Hamburger SV–RB Leipzig
Szombat,
15.30:
FC Augsburg–1. FC Köln
15.30: SC Freiburg–Borussia Dortmund
15.30: FSV Mainz–Bayer Leverkusen
15.30: Borussia Mönchengladbach–Eintracht Frankfurt
15.30: VfL Wolfsburg–Hannover 96
18.30: 1899 Hoffenheim–Bayern München
Vasárnap,
15.30:
Hertha BSC–Werder Bremen
18: Schalke 04–VfB Stuttgart

Olvasói sztorik